Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

perjantai 7. helmikuuta 2014

Vieras: Stephenie Meyer

Vieras: Stephenie Meyer. Suomentanut Pirkko Biström. WSOY 2011.Englanninkielinen alkuteos (2008): The Host

"Sieluiksi kutsutut näkymättömät viholliset ovat valloittaneet maapallon. Pienet tunkeilijat ovat asettuneet asumaan ihmisten pään sisään vieden ruumiilta heidän omat sielunsa. Suurin osa ihmiskuntaa on jo tuhoutunut, kun yksi viimeisimmistä jäljellä olevista ihmisistä, Melanie Stryder, napataan.

Vaeltajaa, jolle annetaan Melanien vartalo, on varoitettu ihmisenä elämisen haasteista, tunnekuohuista ja elävistä muistoista. Uudessa kehossaan hän joutuu kuitenkin kohtaamaan odottamattomia vaikeuksia: hänen vartalonsa entinen omistaja kieltäytyy luovuttamasta mieltään tunkeilijalle ja haihtumasta pois.

Vaeltaja yrittää selailla Melanien ajatuksia toivoen pääsevänsä maapallolla vielä sinnittelevän ihmisten vastarintaliikkeen jäljille. Melanie kuitenkin täyttää päänsä kuvilla miehestä, jota hän rakastaa ja joka yhä elää jossakin piileskellen. Vaeltaja ei enää voi erottaa itseään ruumiinsa haluista, joten hänkin alkaa kaivata miestä, joka sielujen pitäisi oikeastaan tuhota. Melaniesta ja Vaeltajasta tulee tahtomattaan liittolaiset, kun he lähtevät vaaroja uhmaten etsimään miestä, jota he kumpikin rakastavat."
Oma arvio
Olen lukenut Stephenie Meyerin Twilight-trilogian ennen tätä, ja olin yllättynyt, miten erilainen Vieras oli heti alusta alkaen. Ensimmäinen ajatukseni kirjasta oli kansitekstin perusteella: "Blääh, avaruusolioita!" Kun aloin päästä tarinaan sisälle, ennakkoluuloni haihtuivat ja tajusin tämän olevan paljon enemmän, kuin pelkkä kirja alieneista. Minä sekosin tähän!

Melanien ja Vaeltajan vuoropuhelu oli erikoista ja mukavan kipakkaa ja jännitystäkin löytyi kirjan sivuilta tarpeeksi minun makuuni. Romantiikkaa oli minun tarpeisiini sopivasti. Pidin erityisen paljon luolamaisen asumuksen kuvauksista. Kirjan loppu oli enemmän kuin mainio. Mahdollista jatkoa odottelen...
Arvosanani tälle on loisteliaat 5+. 


Tämän kirjan lainasin kirjastosta. (Olen lukenut tämän kaksi kertaa.)

Ei kommentteja: