Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

torstai 20. helmikuuta 2014

Kuin viimeistä päivää: Lauren Oliver


Kuin viimeistä päivää: Lauren Oliver. Suomentanut Tero Valkonen. WSOY 2010.

Englanninkielinen alkuteos (2010): Before I Fall


"Samantha Kingstonilla on elämä edessään ja maailma jalkojensa juuressa: nätti naama, syötävän makea poikaystävä ja paikka lukion parhaissa piireissä. Helmikuisena perjantaina kaikki kuitenkin muuttuu silmänräpäyksessä. Lupaavasti alkaneesta päivästä tulee Samin viimeinen. Kirjaimellisesti.

Yllätyksekseen Sam herää seuraavana aamuna ja huomaa elävänsä elämänsä viimeistä päivää loputtomana uusintojen sarjana. Yksi päivä on vastaus toiselle, haastaa tai kumoaa sen tai ottaa jonkin tyystin toisen suunnan. Seitsemän päivää muodostavat seitsemän vaihtoehtoista totuutta, jotka nivoutuvat sekä Samin että hänen läheisimpiensä tulevaisuuteen. 

Oikukas kohtalo kuorii Samanthan maailman auki ja paljastaa hänelle asioita, jotka lyövät kaikki ällikällä - myös Samanthan itsensä. Eikä onnellinen loppu olekaan enää itsestäänselvyys. Kuin viimeistä päivää on paitsi nuoren Samin kasvutarina myös kaunistelematon ja puhutteleva kuvaus lukiolaisnuorten elämästä. Päähenkilöiden vetävä sanailu sytyttää ja koskettava juoni yllättää lukijan monta kertaa."

Oma arvio
Lainasin tämän kirjan luettuani Oliverin Delirium-trilogian, ja odotukseni olivat korkealla. Heti alkuun olin hiukan epäileväinen: olisiko tämä VAIN tylsä, tavanomainen lukiolaistyttöjen kasvutarina vailla mitään erikoisuuksia? Onneksi jatkoin lukemista, koska tarina alkoi saada hyvin erikoisia ja yllättäviä piirteitä Samin kokiessa saman päivän tapahtumat yhä uudelleen ja uudelleen sekä yrittäessä muuttaa väistämätöntä tapahtumasta. 

Joka päivä Samantha kasvoi ihmisenä ja muistakin henkilöistä paljastui uusia, syvempiä piirteitä. Tämä kirja pisti todellakin miettimään ja ilahdutti tarinallaan. 
 Arvosana 4,5. 

Tämän kirjan lainasin kirjastosta.

Ei kommentteja: