Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

Vuoden 2020 äänikirjat

Maailman ympäri 80 päivässä: Jules Verne. Suomentanut Samuli Suomalainen. Lukija Ilkka Hautala. Kesto 8 h 13 min. SAGA egmont 2017.

Kuuntelin Storytelillä.


Arvosana 3,5
Kimppakämppä: Beth O'Leary. Suomentanut Taina Wallin. Lukijat Kati Tamminen ja Anssi Niemi. Kesto 13 h 44 min. WSOY 2020.

Kuuntelin Storytelillä.


Kirja on kiehtonut minua aina, kun olen nähnyt siitä mainintoja somessa tai kustantajan mainoksissa. Päätin ottaa tämän kuunteluun Storytelillä, ja olihan tämä todella kiintoisaa kuunneltavaa kevättalven lenkeille ja siivoushetkiin. Päähenkilö Tiffy on erikoisesti pukeutuva, hiukan höpsömäinen kustannustoimittaja ja hänestä tulee hiukan mieleen Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää -sarjan päähenkilö Louisa. Hän on toipumassa manipuloivasta poikaystävästään Justinista (jota hän ei tietenkään alussa tunnista manipuloivaksi), joten tulee muuttaneeksi hyvin erikoiseen kimppakämppäratkaisuus: kämpän omistaja, sairaanhoitajana työskentelevä Leon on kämpässä vain päivisin, kun taas Tiffy on siellä iltaisin ja öisin. He nukkuvat samassa sängyssä ja viestivät toisilleen post-it-lapuilla. Pian Tiffy tulee tutustuneeksi Leonin syyttömänä vankissa istuvaan Richieen (puhelimitse) ja tietää erään, joka voi auttaa Richietä vapautumaan vankilasta. Samalla Leonin ja Tiffyn välit lämpenevät, mutta Justin alkaa ilmestyä taas Tiffyn elämään ja yrittää keplottautua takaisin.
Pidän kovasti kirjan juonikuvioista, vaikka Tiffyn naiivius välillä ärsyttää. Lukijoista sen verran, että Leonin näkökulmat lukeva Anssi Niemi hönkäilee ja voihkii lauseiden loput hyvin häiritsevällä tavalla. Kirjan eroottiset kohtaukset ovat melko kuumia, mutta eivät mene kuitenkaan mene esileikkiä ja kiusoittelua pidemmälle graafisessa kuvailussaan. Kilttiä, söpöä, mutta kuumaa kuvausta siis.

Arvosana 4,5

Saari: Helena Waris. Lukija Vilma Kinnunen. Kesto 9 h 2 min. Storytel Original 2019.

Kuuntelin Storytelillä.

Tarina sekoittaa mahtavasti kauhua, parisuhdedraamaa ja suomalaista mytologiaa. Nuori Anna on suhteessa naimisissa olevan Tomin kanssa (tätä hän ei siis itse tiedä) ja on lähdössä tämän kanssa Kainuun korvessa sijaitsevalle saarelle mökkeilemään. Tomin mummoa on pidetty eläessään noituutta harrastavana hörhönä, mutta kun Tom rikkoo heti mökille saavuttuaan yhden mummon pulloista, hänen mielensä valtaa levottomuus. Pikku hiljaa mökillä alkaa tapahtua kummallisuuksia, joita folkloristiikan opiskelija Anna ei pidä niin outoina kuin Tom. Tomista alkaa myös paljastua ikäviä piirteitä.

Tarinan lopulla mukaan sekoittuu aimo annos fantasiamaisiakin elementtejä sekä suomalaista noitamystiikkaa. Kehyskertomus pysyy mielestäni kuitenkin kiintoisasti kasassa. Tom on hyvin epämiellyttävä hahmo, mutta myös Anna on kuvattu melko naiiviksi. Hänestä löytyy onneksi tarmoa, kun Tomin petollisuus paljastuu.

Vilma Kinnunen on lukijana oikein miellyttävä kuunnella.

Arvosana 4

Lukitut ovet: Ruth Ware. Suomentanut: Antti Saarilahti. Lukija: Karoliina Niskanen. Kesto: 10 h 33 min. Otava 2020.

Kuuntelin osin Storytelillä, osin Bookbeatilla.

Tämä on mielestäni paras Ruth Waren tähänastisista! Tarinassa sekoittuu sopivalla tavalla älyteknologian tuomaa epävarmuutta, lasten käyttäytymiseen liittyvää kauhua ja päähenkilön totaalinen paljastus lopussa. Karoliina Niskanen on kivankuuloinen lukija.

Arvosanani 5
P.S. rakastan sinua: Cecelia Ahern. Suomentanut Pirjo Lintuniemi. Lukija Pirjo Heikkilä. Kesto: 11 h 23 min. Gummerus 2020 (kirja julkaistu 2005)

Kuuntelin Bookbeatilla.

Odotin tältä kirjalta hiukan enemmän. Osittain tämä on tosi hauska, mutta ressukka Holly alkaa jossain vaiheessa käydä jo hermoille. Välillä tylsistyin enkä jaksanut kuunnella enää kovin tarkkaavaisesti, eikä Pirjo Heikkilän tasapaksun monotoninen lukutyyli auttanut asiaa. Ihanaa elämänmakua, mutta liikaa överikohtauksia minun makuuni.

Arvosanani 3,5
 
Mansikkavaras: Joanne Harris. Suomentanut Satu Leveelahti. Lukija: Kati Tamminen. Kesto: 11 h 39 min. Otava 2020

 Kuuntelin BookBeatilla.

Arvosanani: 4+


Kaikki elämästä(ni): Antti Holma. Lukija: Antti Holma. Kesto: 8 h 23 min. Otava 2020

 BookBeat

Ei mikään tavanomainen elämäkerta. Ei elämäkerta alkuunkaan. Pidän kovasti Holman sarkastisesta ja itseironisesta tyylistä. Toimi erinomaisesti äänikirjana, etenkin hänen itsensä lukemana.

Arvosanani: 5 
Vanessa: Kate Elizabeth Russell. Suomentanut: Sari Karhulahti. Lukija: Anniina Piiparinen. Kesto: 15 h 22 min. WSOY 2020

BookBeat

Arvosanani: 3 


Jahti; Lucy Foley. Suomentanut Satu Leveelahti. Lukija: Outi Vuoriranta. Kesto: 10 h 23 min. Otava 2020.

BookBeat

Arvosanani: 4,5Ei kommentteja: