Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

Vuonna 2018 kuunnellut äänikirjat

Kuuntelen jonkinverran äänikirjoja (lähinnä Bookbeatin, Storytelin ja Elisa Kirjan kautta) lenkkeillessäni, siivotessani, neuloessa ja bussimatkoilla. En tee kuuntelemistani kirjoista laajoja blogiarviota, mutta listaan ne tähän miniarvioiksi.

**************

He eivät tiedä mitä tekevät: Jussi Valtonen. Lukija Jukka Pitkänen. Kesto 25 h 55 min. Tammi 2014.

Kuuntelin tämän Bookbeatin kautta kahden kuukauden aikana. Pitkänen on lukijana todella mainio ja miellyttävän kuuloinen. Itse kirja on moniulottoinen ja upea, dystopissävytteinen tarina. Pidän siitä, miten luontevasti tarinat kytkeytyvät sekä Suomeen että Yhdysvaltoihin. Kirjan tarina pisti minut pohtimaan sitä, mihin digitaalinen maailmamme on menossa. 

Arvosana 5
Nainen junassa: Paula Hawkins. Suomentanut Oona Timonen. Lukija Leena Pöysti. Kesto 11 h 36 min. Otava 2015

Kuuntelin tätä melko kauan, yli kolmen kuukauden ajan, sillä menetin hetkeksi mielenkiintoni koko tarinaan. Sinänsä tämä on hyvin punottu jännäri, jossa lukija (kuuntelija) alkaa epäillä lähes jokaista, mutta minulla lopahti mielenkiinto siksi, koska menin katsomaan leffan ja näin ollen tiesin kirjan loppuratkaisun. Tyhmä minä. Päähenkilö on välillä turhankin reppana ja onneton, etenkin kirjan alussa, ja hän alkoi käydä hermoilleni, mutta muuten tämä on hyvin ovelajuoninen kirja. Leena Pöysti on hyvä lukija, pidän hänen äänestään ja tavastaan lukea.

Ostin tämän Elisa Kirjan alelaarista.

Arvosana 3,5


Synkän metsän siimeksessä: Ruth Ware. Suomentanut Oona Nyström. Lukija Mervi Takatalo. Kesto 13 h 15 min. Otava 2017.

Nyt löytyi psykologinen trilleri minun makuuni. Minusta kirjan asetelma on mainio: polttarit syrjäisessä lasipalatsissa, omituinen kaaso, räväkkä Nina, kaunis ja seesteinen tuleva morsian Clare, sarkastinen Tom ja hiukan ressukka Nora, jolle paljastuu ikävä yllätys vasta mökillä. Clare on nimittäin menossa naimisiin hänen nuoruudenaikaisen rakkautensa, Jamesin kanssa, ja tämä tekee Noran olosta polttareissa kiusallisen. Miksi hän on lopulta päätynyt verisenä sairaalaan, ja miksi poliisit kuiskuttelevat oven takana murhasta. Nora ei muista alussa mitään polttariviikonlopun tapahtumista, mutta pikku hiljaa hänen muistinsa alkaa palailla. Tästä on tuloillaan Reese Witherspoonin tähdittämä elokuva. Mervi Takatalo on ihan ok lukija, muttei täysin suosikkini.

Ostin tämän Elisa Kirjan alelaarista.

Arvosana 4,5

 JHT - Musta lammas: Mikko Aaltonen. Lukija Paavo Kerosuo. Kesto 15 h 40 min. Otava 2016

Ostin tämän itselleni Elisa kirjan alelaarista, enkä kyllä kadu hetkeäkään. Oli hyvin mielenkiintoista sukeltaa tämän räppärin elämään, ja Kerosuo on lukijana nappivalinta. Yllätyksekseni Tiihonen itse lukee kirjan johdannon. Mielikuvani Tiihosesta ei juuri muuttunut, eli olen aina ajatellut häntä hyvin urakeskeiseksi ja itseään korostavaksi (hyvällä tavalla) henkilöksi ja sellainen kuva hänestä välittyi myös kirjan perusteella. Mukavaa, että kirjassa on paljon lähipiirin, niin perheen kuin ystävienkin, ja Tiihosen yhteistyökumppaneiden näkökulmia.

Arvosana 4+

Himmee: Mikael Gabriel. Lukija Mikael Gabriel. WSOY 2017.

Otin kokeiluun Nextory-palvelun ja kuuntelin sitten tämän Mikael Gabrielin Himmee-kiertueesta tehdyn samannimisen fanikirjan. Fanikirja tämä nimenomaan on, sillä kirjasta huokuu artistin rakkaus fanejaan kohtaan. Sillä tämä eroaakin hyvin vahvasti ylläolevasta eli JHT - Musta lammas -kirjasta, jossa koko kirja keskittyy siihen, mitä itse artisti haluaa omalta elämältään, kun taas MG toitottaa sitä, miten tärkeitä fanit ovat hänelle. Tämä ei ollut kovin pitkä äänikirjana, eli kuuntelin koko kirjan yhden siivouksen aikana. MG on symppis, mutta kirja itsessään ei ollut niin kiintoisa kuin olisin toivonut.

Arvosana 3+

Ei kommentteja: