Vuonna 2019 kuuntelemani äänikirjat

Jos olisit tässä: Jojo Moyes. Gummerus 2018. Lukija Mervi Takatalo. Kesto 14 h 50 min. (Bookbeat)

Ehdin juuri kuunnella tämän äänikirjan kuukaudessa, kun sain joulun tienoilla tarjouksen Bookbeat-palveluun. (Tämän elämyksen hinnaksi tuli siis vain 4,90) Olen aina pitänyt Mervi Takatalon äänestä, joten jo senkin takia kuuntelukokemus oli miellyttävä. Jatkotarina Lou Clarkin  vaiheisiin  on yhtä herttainen, traaginen ja hervottoman hauska kuin ensimmäinen osa Kerro minulle jotain hyvää, jonka olen lukenut. Tarina on elämänmakuinen ja kaunistelematon, ei pelkkää ällöromantiikkaa vaan monenlaista elämänmenoa pullollaan.

Arvosanani 4,5

Nainen hytissä 10: RuthWare. Otava 2018. Lukija Mervi Takatalo. Kesto 11 h 23 min. (Ellibs - Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa)

Tämä on jo kolmas kuuntelemani/lukemani Ruth Waren jännäri, eikä hänen tyylinsä pettänyt minua tälläkään kertaa. Päähenkilö Laura Blacklock pääsee toimittajantyönsä ansiosta Aurora-nimisen loistoaluksen neitsytristeilylle kohti Norjan vuonoja, mutta hänen työmatkastaan tuleekin painajaismainen, kun hän sattuu kuulemaan naapurihytistä yöllä outoja ääniä - ihan kuin joku heitettäisiin parvekkeelta kaiteen yli mereen. Verijäljet, jotka hän näkee kyseisen hytti numero kymmenen parvekkeen kaiteella, häviävät mystisesti, kun hän saa viimein apua. Tästä alkaa melkoinen mysteerien  vyyhti ja painajaismainen reissu, jossa Lo alkaa epäillä jokaista kanssamatkustajaa. Tarina pitää uteliaana ja todellakin hereillä. Takatalon lukutyyli sopii tähänkin mainiosti.

Arvosanani 4+

 Pikku Siperia: Antti Tuomainen. Like 2018. Lukija Jukka Peltola. Kesto 8 h 14 min. (Ellibs - Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa)

Antti Tuomainen on minulle ihan uusi tuttavuus. Otin tämän e-kirjastosta lainaa lähinnä siksi, että se oli ainut vapaa minua kiinnostava äänikirja. Tätä myös kehuttiin Kirjastosatoa-tapahtumassa. Täytyy sanoa, että viihdyin hyvin äänikirjan parissa, jossa käsitellään taitavasti uskoa, ahneutta, rakkautta, perheen perustamista, uskottomuutta. Kaikki kietoutuu itäsuomalaiseen kylään pudonneen meteoriitin ympärille, ja minäkertojana toimiva pappi on kiehtovan moniulotteinen persoona. Jukka Peltolan ääni on mukava kuunnella.

Arvosanani 4

Ei kommentteja: