Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

torstai 6. helmikuuta 2014

Across the Universe - trilogia: Beth Revis.Across the universe - Matka alkaa: Beth Revis. Suomentanut Outi Järvinen. Otava 2012.
 Englanninkielinen alkuteos (2011): Across the Universe

"Avaruusalus Varjelus lähtee viemään tiedemiehistä ja asiantuntijoista koostuvaa retkikuntaa kohti tuntematonta. Tarkoituksena on asuttaa uusi planeetta kaukana galaksin toisella laidalla. Mukana ovat myös 350 vuodeksi syväjäädytetyt 17-vuotias Amy ja hänen vanhempansa.

16-vuotias Seuraaja-poika on asunut aluksella koko ikänsä eikä tunne ulkopuolista maailmaa lainkaan. Kun Seuraaja sattumalta löytää alukseen kätketyt ihmiset, hän ihastuu Amyyn ja alkaa kuvitella, millaista olisi puhua Amyn kanssa ja tuntea hänet.Amy herätetään vahingossa 50 vuotta liian aikaisin ja tyttö joutuu murhayrityksen kohteeksi. Myös muiden syväjäädytettyjen henki on vaarassa. Kuka on vastuussa näistä kuolemista? Amy ei ole koskaan tuntenut olevansa näin yksin, eikä hän voi piiloutua minnekään."

Oma arvio: 
Alku alkoi hieman nahkeasti, enkä oikein päässyt sisään tapahtumiin millään. Onneksi annoin kuitenkin alkuvaikeuksien jälkeen tälle mahdollisuuden, sillä loppua kohti tarina alkoi vaikuttaa lupaavammalta. Henkilöistä Seuraaja ärsytti, kuten monet muutkin ovat arvioissaan sanoneet. Kirjan loputtua en ollut mitenkään pahasti koukuttunut tarinaan, mutta koska minulla oli myös toinen osa saatavilla, päätin lukea jatko-osan. 
Arvosanani kirjalle on 3.

Tämän kirjan lainasin kirjastosta.

  Across the Universe - Miljoona aurinkoa: Beth Revis. Suomentanut Outi Järvinen. Otava 2013.


Englanninkielinen alkuteos (2012): A Million Suns"Kun totuus avaruusaluksesta ja sen taittamasta matkasta paljastuu ja uusi planeetta tuntuu liukuvan valovuosien päähän, elämä Varjeluksella on luisumassa yhä syvemmälle kaaokseen. Tällä välin Seuraaja on ottanut langat käsiinsä ja yrittää olla sellainen johtaja kuin on aina halunnut olla. Hämmentynyt Amy taas on oppinut kätkemään todellisen luontonsa ja elämä Maassa tuntuu yhä enemmän kaukaiselta unelta. Vain yksi totuus on muuttumaton: Amyn ja Seuraajan on paettava yhdessä."


Oma arvio
Tämä kakkososa oli huomattavasti mukaansatempaavampi, täynnä ennalta-arvaamattomia juonenkäänteitä eivätkä päähenkilötkään olleet enää niin ärsyttäviä. Tämän jälkeen minun oli pakko saada englanninkielinen kolmososa käsiini, sillä en malttanut odottaa sen suomennettua julkaisua. Arvosanani tälle 4+

Tämän kirjan lainasin kirjastosta.


 Shades of Earth: Beth Revis. Penguin Books 2013. Suomennos tulossa vuonna 2016.
" Amy and Elder(=seuraaja) have finally left the oppressive walls of the spaceship Godspeed(=Varjelus) behind. They're ready to start life afresh - to build a home - on Centauri-Earth, the planet that Amy has traveled 25 trillion miles across the universe to experience. But this new Earth isn't the paradise that Amy had been hoping for. Amy and Elder must race to uncover who - or what - else is out there if they are to have any hope of saving their struggling colony and building a future together. But each new discovery brings more danger. And if their colony collapses then everything they have sacrificed - friends, family, life on Earth - will have been meaningless..."


Oma arvio
Tämä Across the Universe -trilogian kolmas osa vei minut täysin mukanaan. Kirja oli täynnä jännitystä ja yllätyksiä heti alusta alkaen, ja elämä uudella planeetalla oli kuvailtu hyvin kiehtovalla tavalla. Amyn ja Seuraajan suhde sai uutta syvyyttä. Loppu oli yllättävä. Olisi mukava tietää, miten tarina jatkuisi, jos tulisi nelososa, mutta ehkä tarina on hyvä päättää tähän. Olen myyty! Arvosanani 5-

Tämän kirjan olen ostanut itselleni pokkarina.

Ei kommentteja: