Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

lauantai 8. helmikuuta 2014

Langennut enkeli -sarja: Becca FitzpatrickLangennut enkeli: Becca Fitzpatrick. Suomentanut Pirjo Ruti. WSOY 2011.


Englanninkielinen alkuteos (2009): Hush, hush

" Romanssinpoikaset eivät ole Nora Greytä varten, vaikka hänen paras ystävänsä Vee Sky tyrkyttääkin koulun kaksilahkeisia minkä ehtii. Koska kukaan heistä ei kiinnosta, itsenäinen Nora keskittyy mieluummin opintoihinsa. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun kouluun saapuu Patch-niminen salaperäinen muukalainen. Tumman ja komean Patchin tutkimaton hymy ja ihmeellisen tarkkanäköiset silmät kiehtovat Noraa kuin yölamppu perhosta. Kuka Patch oikein on ja mistä hän on tullut? Poika tuntuu olevan kaikkialla missä Norakin ja tietävän hänestä jopa ystäviä enemmän. 

Rakastuminen ei ole koskaan ollut näin enkelimäisen ihanaa - ja äkkiä myös tappavan vaarallista.Patchin ilmaantumiseen kytkeytyy sarja selittämättömiä ja pelottavia tapahtumia, jotka saavat Noran epäluuloiseksi. Voiko Patchiin turvautua vai pitäisikö juuri häntä varoa? Noran etsiessä vastauksia hän törmää totuuteen, joka on kaikkea muuta kuin yksiselitteinen. Hän huomaa olevansa osa kostonhimosta, pyhistä lupauksista, enkeleiden lankeemuksista ja kielletystä rakkaudesta koostuvaa vyyhteä. 

Käynnissä on ikiaikainen taistelu, joka käydään kuolemattomien ja langenneiden sielujen kesken."

Oma arvio
Tässä kirjassa ihanan mystinen aloitus ja Patchin ilmestyminen Noran elämään heitti heti ilmaan aavistuksia ja arvailuja tulevasta - pakahduttavan romanttisesta sellaisesta. Tarina toi mukananasa  myös yllätyksiä juonenkäänteissään. Pakkohan tähän oli saada jatko-osa käsiini ja äkkiä! 
Arvosana 4,5.

Tämän kirjan lainasin kirjastosta.


Riitasointu: Becca Fitzpatrick. Suomentanut Pirjo Ruti. WSOY 2011.

Englanninkielinen alkuteos (2012): Crescendo

 "Vaikka Noran olisi pitänyt tietää, että suhde suojelusenkelinä toimivan nuorukaisen kanssa ei ole helpoimmasta päästä, tulevat seurustelun arki ja haasteet yllätyksenä. Nora ei pääse eroon tunteesta, että Patch salaa häneltä asioita ja huomaa epäilevänsä tämän tunteiden syvyyttä. Lisää epäluuloja herättää Patchin outo ja äkillinen kiinnostus sietämätöntä Marcieta kohtaan - asia, jota yhä etäisemmäksi muuttuva poika ei suostu selittämään. Samalla kuin erimielisyydet uhkaavat erottaa parin lopullisesti, kasvaa Noran kiinnostus oman menneisyytensä mysteereihin: mitä tarkkaan ottaen tapahtui Noran isälle? Ja onko asialla mitään tekemistä sen pelottavan totuuden kanssa, että Nora tietää olevansa nefilin jälkeläinen?"

Oma arvio
Langennut enkeli -sarjan toinen osa Riitasointu oli minulle hienoinen pettymys, vaikka toki Noran ja Patchin kielletty rakkaus oli tässäkin osassa hykerryttävän ihanaa luettavaa. Patchin etääntyminen Norasta ei ollut toivottavaa, vaikka arvelinkin, että sille on olemassa jokin mystisempi ja tarkoituksellisempi selitys kuin klassinen toiseen tyttöön rakastuminen. 
Arvosanaksi annan tälle osalle 3+

Tämän kirjan lainasin kirjastosta.

Hiljaisuus: Becca Fitzpatrick. Suomentanut Pirjo Ruti. WSOY 2012.

  Englanninkielinen alkuteos (2011): Silence 

"Musta yö, musta sumu. Musta ruoho, mustat hautakivet. Kimalteleva musta joki. Musta silmäpari, joka katseli minua. Minun oli löydettävä ne silmät. Niistä löytyivät vastaukset.

Sekava Nora herää keskellä yötä Coldwaterin hautausmaalla eikä tiedä, kuinka on joutunut sinne. Pian käy ilmi, että hän on ollut kateissa yli kolme kuukautta ilman ainuttakaan muistikuvaa tuosta ajasta. Missä Nora on ollut ja mitä hänelle on tapahtunut?Huolestuttavinta tilanteessa on, että Nora ei vaikuta muistavan edes Patchia. Eikä kukaan tunnu haluavan muuttaa asiaa.

Onko Mustalla Kädellä jotain tekemistä Patchin katoamisen kanssa - ja kuka nyt pystyy suojelemaan Noraa viholliselta, jota hän ei enää itse tunne eikä muista?"

Oma arvio
Sarjan kolmas osa Hiljaisuus sai minut uudestaan otteeseensa jo ihan tarinan alusta saakka. Kirjan alkuasetelma oli (mahtavan) sekava ja arvoituksellinen ja jännittävät juonenkäänteet seurasivat toisiaan, niin että hyvä, jos perässä pysyin. 

Jossain ajatusteni taustalla virisi toive, että Nora saisi muistinsa pian takaisin, muistaisi Patchin ja tunteensta tätä kohtaan ja kaikki olisi taas hyvin ja... Niinpä! 
Seuraavan osan kimppuun suorastaan hyökkäsin tämän jälkeen! 
Arvosana 5-

Tämän kirjan lainasin kirjastosta.

Loppusoitto: Becca Fitzpatrick. Suomentanut Pirjo Ruti. WSOY 2013.

Englanninkielinen alkuteos (2012): Finale

"Noran ja Patchin vuoristoratamainen rakkaustarina saavuttaa huippunsa sarjan odotetussa päätösosassa, joka heittää parin kaoottisiin tunnelmiin keskelle kytevää vallankumousta. Sen polttopisteessä ovat langenneet enkelit ja vapaudestaan kiihkeästi taistelevat nefilit: ääritilanne, jonka rakastavaiset viimeiseen asti tahtoivat välttää.

Asetelmat ovat kaukana ihanteellisista: vanhat viholliset nostavat päätään, uusia syntyy ja ystävyyden ja petturuuden raja on hämärä ja häilyvä. Kohtalo ei ole Noran ja Patchin puolella - mutta pakottaako se heidät taistelemaan toisiaan vastaan?"

Oma arvio
En tiedä, aloinko jo väsyä  nefilien ja enkelien taistoihin, sillä neljäs osa ei enää ollut minulle niin ahmittava ja antoisa lukukokemus. Jännittäviä juonenkäänteitä löytyi kyllä mukavasti, mutta Noran ja Patchin suhde alkoi jo lähinnä ärsyttää saman toistolla.  
Arvosanaksi annan 3-

Tämän kirjan lainasin kirjastosta.

Langennut enkeli -sarja elokuvaksi?

Langenneen enkelin elokuvaoikeudet on myyty Ltd Entertainmentille, mutta Fitzpatrick ilmoittaa nettisivullaan, että projekti on laitettu jäihin määrittelemättömäksi ajaksi. Saapa nähdä, tuleeko Noran ja Petchin tarinasta koskaan elokuvaa. Surku! (http://www.beccafitzpatrick.com/#!hushhushmovie/c653 Luettu 30.8.2014.)
 

Ei kommentteja: