Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

maanantai 2. toukokuuta 2016

Kesän ja syksyn 2016 nuortenkirjaelämyksiä

Aiemmin olen kirjoittanut syksyn kirjojen esittelypostaukseni vasta kesän loppuvaiheilla, kun kustantamot ovat julkaisseet kirjaluettelonsa. Nyt suurin osa kustantajista on hemmotellut meitä syksyn kirjaluetteloilla jo kevään aikana, joten olen listannut valmiiksi minua kiinnostavia kirjoja. Tässä ensimmäisessä postauksessani listaan vain nuortenkirjoja, sillä blogini kuitenkin painottuu niihin. Teen sitten vielä erilliset postaukset minua kiinnostavista aikuisten romaaneista että lastenkirjoista.


Päivitän tätä sitä mukaa, jos saan tietooni lisää mielenkiintoisia kirjoja.


Lauren Kate: Langennut.(Langennut-sarjan avausosa.) WSOY. Kesäkuu.

Tätä kirjaa olen odotellut jo vuoden päivät, kun  julkistusajankohta on aina vain siirtynyt ja siirtynyt. Josko tänä kesänä saisin suomennoksen käsiini? Langennut on goottihenkistä paranormaalia romantiikkaa, ja pidin ainakin englanninkielisestä alkuperäisversioista Fallen (linkki blogiarvioon). 


Kerstin Gier: Liitto - Unien kolmas kirja. (Unien kirjat -trilogian päätösosa). Gummerus. Kesäkuu.

Tämä nuorten fantasiasarja on mukavan kepeää luettavaa, vaikkei olekaan kaikista suurimpia suosikkejani. Mielenkiinnolla odotan, miten Livin elämä unimaailmassa jatkuu. Toinen osa Vala - Unien toinen kirja ilmestyi viime syksynä ja Lupaus - Unien ensimmäinen kirja kesäkuussa (linkki blogiarvioon).

 Joe Abercrombie: Halki puolen maailman. ( Särkynyt meri -trilogian toinen osa). Jalava. Kesäkuu.

Tämä erittäin mukaansatempaava fantasiasarja saa toisen osansa, ja uskon tämän olevan minulle sopiva kesäkirja! Särkynyt meri -trilogia on helposti luettavaa fantasiaa myös sellaiselle, joka ei ole aiemmin lukenut tämän genren kirjallisuutta. Ensimmäinen osa Vain puoliksi kuningas ilmestyi tämän vuoden helmikuussa (linkki blogiarvioon).


Estelle Maskame: DIMIMY - Kaipaan. (DIMILY-trilogian päätösosa). Gummerus. Heinäkuu.

Äärimmäisen koukuttava ja monia tuntemuksia minussa herättävä romanttinen trilogia saa päätöksensä tänä kesänä! Olen ihan kuin kissa pistoksissa tämän kanssa, sillä tämä sarja aiheuttaa vakavaa riippuvuutta. Mukavaa, että Gummerus on julkaissut osat todella tiuhaan tahtiin, sillä ensimmäinen osa Dimily - Rakastan ilmestyi tämän vuoden tammikuussa ja toinen osa DIMINY - Tarvitsen jo huhtikuussa (linkki blogiarvioon).
Victoria Aveyard: Punainen kuningatar (Hopea-sarjan avausosa). Aula&Co. Elokuu.

Tätä sarjaa on luonnehdittu Game of Thronesin ja Outolinnun yhdistelmäksi ja se oli Yhdysvaltojen vuoden 2015 suosituin fantasiasarja. Sarjasta on tekeillä myös elokuva. Kiinnostaa kovasti!


 Elena Mady: Varjo. (The Bodyjumper -trilogian toinen osa.) WSOY. Elokuu.

Kotimaista nuortenkirjallisuutta edustaa tämä mukavalukuinen fantasiasarja. Varjo on luonnehdittu psykologiseksi trilleriksi, kun taas viime syksynä ilmestynyt avausosa Vaihdokas on rakkaustrilleri. Mielenkiinnolla odottelen jatkoa!(Linkki blogiarvioon.)

 Juuli Niemi: Et kävele yksin. WSOY. Elokuu.

Tämä kirja kertoo 15-vuotiaan Adan ja kosovolaistaustaisen Egzon rakkaustarinan. Odotan tätäkin kovasti.

Seita Vuorela: Lumi. WSOY. Syyskuu.

Edesmenneen nuortenkirjailijan postuumisti julkaistava kirja Lumi kertoo maahanmuuttajien lapsista.  Viime vuonna menehtyneen Vuorelan pienoisromaanin on viimeistellyt romaaniksi Vilja-Tuulia Huotarinen. En ole aiemmin lukenut kirjailijan teoksia, vaikka hänen nuortenkirjojaan on käännetty monille kielille ja ne ovat todella suosittuja. Uskon, että Lumi on tutustumisen arvoinen teos.

Julie Murphy: Dumplin - Isosti tai ei ollenkaan. Otava. Syyskuu.

Lihavasta Dumplinista kertova kirja käsittelee itsetuntoasioita ja kauneuskäsityksia humoristisella tyylillä. Kirjan elokuvaoikeudet on Disneyllä, joten on mukava lukea tämä kirja ensin, jos tästä putkahtaisi jossain vaiheessa leffakin. 
 

 Maria Turtschaninoff: Naondel. (Punaisen luostarin kronikoita -sarjan toinen, itsenäinen jatko-osa.) Tammi. Lokakuu.

Kirjailijan aiempaa teosta Maresi on kehuttu kovasti, ja tarkoitukseni on lukea se ensin ennen tämän jatko-osan ilmestymistä. Naondel on  nuorille aikuisille suunnattua fantasiaa.

 Kiera Cass: Eliitti. (Valinta-sarjan toinen osa.)Pen&Paper. Lokakuu.

Tämä nuorten  romanttinen dystopia-sarja on kiehtonut minua pitkään, ja kun sain tämän vuoden alussa sarjan avausosan Valinta suomennoksen käsiini, luin kirjan ahmimalla. Ilokseni toinen osa Eliitti julkaistaan jo ensi syksynä. Mikäs sen mukavampaa!(Linkki blogiarvioon)Joe Abercrombie: Puolikas sotaa (Särkynyt meri -trilogian päätösosa.) Jalava. Lokakuu.

Jalava julkaisee myös tämän Särkynyt meri -sarjan päätösosan  Puolikas sotaa saman vuoden sisään, miten mukavaa! 

James Frey ja Nils Johnson-Shelton: Endgame 3. (Endgame-trilogian päätösosa.) WSOY. Lokakuu.

Järisyttävän jännittävä Loppupeli saa päätöksensä ensi syksynä. Tämä nuorten aikuisten scifillä höystetty jännityssarja on koukuttanut minut melkoisesti. Tätä sarjaa suosittelen myös pojille. Sarjan kakkososa Endgame - Taivaan avain ilmestyi viime syksynä ja avausosa Endgame - Loppupeli vuotta aikaisemmin. (Linkki blogiarvioon.)John Green, Maureen Johnson ja Lauren Myracle: Let it Snow - Kolme talvista rakkaustarinaa. WSOY. Lokakuu.

Mielenkiintoinen nuorille suunnattu romanttinen novellikokoelma ilmestyy talven kynnyksellä. Näistä kolmesta kirjailijasta vain Green on minulle tuttu ennestään. Varmasti tämä on mukava välipala syksyn pidempien kirjojen luvun väliin.

 Jessica Schiefauer: Ester & Isak. Karisto. Lokakuu.

Tämä ruotsalaiskirjailijan romaani on palkittu viime vuonna kotimaassaan, ja sitä kehutaan vähäeleiseksi ja intensiivisyydellään vaikuttavaksi. Taustalla on Esterin ja Isakin rakkaustarina, mutta myös surullinen tapaus, jossa rannalla pahoinpidellään kuoliaaksi poika. Vaikuttaa mielenkiintoiselta!


Katharine McGee: Tuhat kerrosta. (Tuhat kerrosta -trilogian avausosa. Otava. Lokakuu.

Koska pidän erityisen paljon nuorten aikuisten dystopioista, en voi kuin hykerrellä ilosta ja onnesta odotellessani tätä uutta Tuhat kerrosta -trilogian avausosaa! Kirjan pohjalta on myös tekeillä tv-sarja, mikäs sen mukavampaa.Siri Pettersen: Mahti. (Korpinkehät-trilogian päätösosa.) Jalava. Marraskuu.

Viimeisimpänä, muttei todellakaan vähäisimpänä listaan tähän huikean Korpinkehät-fantasiatrilogian päätösosan Mahti. Tämä norjalaiskirjailijan sarja on kahminut kotimaassaan palkintoja, ja tästäkin on ilmeisesti tulossa elokuva. Sarjan ensimmäinen osa Odininlapsi ilmestyi viime syksynä ja toinen osa Mätä on ilmestynyt nyt huhtikuun lopussa.(Linkki blogiarvioon.)


************************ 


Oikein kivalta vaikuttaa taas tuleva kirjasyksy. Jos minun pitäisi listata kolme eniten odottamaani kirjaa, ne olisivat nämä:

1. Lauren Kate: Langennut
2. Katharine McGee: Tuhat kerrosta
3. Estelle Maskame: DIMIMY - Kaipaan   

Mitä kirjoja sinä odotat eniten?  

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Näistä odotan itsekin tosi monta! Tuosta "Let it snow"-kirjasta tykkäsin kovasti kun luin sen englanninkielisenä, kiva päästä lukemaan se suomeksikin. Tarinat oli mukavasti erillisiä, mutta samat henkilöt putkahtelivat esiin kaikissa. :)

Anu / Kirjaston Kummitus kirjoitti...

Tässä listassa oli monta kirjaa, joita itsekin odotan. Erityisesti Red Queenin suomennos on sellainen, että hihkuin melkeinpä ilosta kun huomasin sen Aula & Co:n kuvastossa. Hienoa, että uusia YA-sarjoja saadaan suomeksi. :)

Sen sijaan syksyltä harmittaa se, että Beth Revisin Shades of Earthia ei olla suomentamassa. :( Vielä jossain vaiheessa sitä lupailtiin alustavasti nyt syksyksi, mutta Facebookissa varmistui, että suomennosta on turha odottaa ollenkaan. Vähän tyhmältä tuntuu jättää trilogia tuolla tavalla kesken juuri ennen päätösosaa.

Ulla kirjoitti...

Sain eilen Mädän, joten Mahti on tulevien listalta toivotuin. Myös Fallen kiinnostaa minua. Myös jatkoja kaipaan eli Abercrombie ja Mady ovat listallani.

Heidi P kirjoitti...

Evaria: Kiva kuulla, että Let it Snow on lukemisen arvoinen. En eka kiinnostunut kokoelmasta, mutta sitten kelpuutin kuitenkin listalleni.

Anu: Samaa olen harmitellut minäkin, kun Shades of Earth -suomennosta ei näy eikä kuulu. En tiennytkään, että se on hylätty kokonaan! Kamalaa! Sama juttu, kun minusta oikein viihdyttävä Michelle Gagnonin nuorten scifijännärisarja jätettiin yhteen osaan (Kukaan ei kaipaa sinua), varsinkin kun enkunkieliset jatko-osat luettuani en ollenkaan ymmärrä, miksi...
Tuo Red Queen pomppasi minulle tuolta listasta, ja Goodreads sai minut kiinnostumaan siitä todella. Vaikuttaa lupaavalta!

Ulla: minulle tuli myös Mätä eilen, pitää saada pari aiempaa luettua alta pois, ennen kuin pääsen sen kimppuun... Ja hiukan kertailla Odininlasta, koska olen vähän jo unohtanut...

Jeenin kirjablogi kirjoitti...

Näistä odotan särkyneen meren toista osaa ja punaista kuningatarta. Onneksi ensimmäiseen on enää kuukausi.