Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

tiistai 31. toukokuuta 2016

Dangerous Lies: Becca Fitzpatrick

Dangerous Lies: Becca Fitzpatrick.Simon & Schuster 2015. Ei suomennettu."Stella Gordon's life is a lie.

She does not belong in Thunder Basin, Nebraska. As the key witness in a murder trial, Stella is under witness protection, living a life she doesn't want. No one can know who she really is. Not even Chet Falconer, her hot, enigmatic neighbour. But against her better judgement, Stella finds herself falling under Chet's spell ...

A storm is brewing. Is Stella really safe in Thunder Basin? And will Chet be her shelter, or her downfall ...?"


Oma arvio:

Estella was gone. Stella was my future.

Mikäpä olisi ollut viihdyttävämpi ja täydellisempi kirja luettavaksi ulkosalla kauniissa auringonpaisteessa kuin tämä Fitzpatrickin järjestyksessään kuudes nuorten aikuisten kirja Dangerous Lies, joka on sekoitus romantiikkaa, aitoamerikkalaista maalaiselämää, jännitystä ja nuoren naisen kasvutarinaa. Minä todella nautin tästä kirjasta! Olen lukenut aiemmin kirjailijan neliosaisen Langennut enkeli -sarjan,  ja pidän sarjassa juuri siitä, kuinka loistavasti Fitzpatrick osaa kuvata naisen ja miehen välistä jännitettä ja vetovoimaa. (Ehkä nyt viimein tämän kirjan innoittamana saan luettua jo vuoden hyllyssäni notkuneen Black Ice -romaanin, joka on hänen viides teoksensa.)

Tarina alkaa siitä, kun Estella saa viettää viimeiset kymmenen minuuttia poikaystävänsä Reedin kanssa, ennen kuin hän joutuu muuttamaan eri paikkakunnalle osana WITSEC:iä eli amerikkalaista todistajan suojeluohjelmaa. Hän muuttaa yksin asuvan, eläkkeelle jääneen entisen poliisin Carminan luokse, joka vaikuttaa aluksi melko tiukkapipoiselta ja kylmältä persoonalta. Silti pidän siitä, että hän asettaa heti alkuun Stellalle rajat ja luo hänelle näin turvallisen olon.


"What're you gonna do all summer, child? Sit around and feel sorry for yourself? Not under my roof. Time a girl your age learned to look after herself."

 Kirja vaikuttaa alkuun siltä, ettei se jännityskirja olisi ollenkaan. Se ei haitannut minua kuitenkaan alkuunkaan. Oli antoisaa seurata Estellan sopeutumista maalaiselämään uudella valenimellään Stella Gordon. Alkuun hänen nokkava asenteensa Carminaa ja Thunder Basin -nimistä maalaiskylää kohtaan ärsytti minua, mutta pikku hiljaa Stella antaa kovan kuorensa pehmetä ja alkaa ystävystyä komean country-poika Chetin kanssa sekä lähentyy myös pikku hiljaa Carminan kanssa. 

Stella saa töitä hampurilaisravintolasta ja tutustuu myös kuusitoistavuotiaaseen, persoonalliseen Innyyn, joka on viimeisillään raskaana. Stellan ulkoisesti vakaalta näyttävää elämää kuitenkin  varjostaa jatkuvat painajaiset Danny Balandosta, miehestä, jota vastaan hän on todistanut. Hän on myös katkera siitä, että hänen vieroituksessa oleva äitinsä valitsi huumeet hänen sijastaan, eikä hän halua antaa äidilleen koskaan anteeksi tätä.

Kuten arvata saattaa, Chet alkaa herättää Stellassa muitakin kuin kaverillisia tunteita. Stella joutuu kuitenkin  pidättelemään itseään, koska ei voi unohtaa poikaystäväänsä Reediä. Lukijaa voi hiukkasen turhauttaa, miksei Stella voi vain heittäytyä ihanan, komean, karskin Chetin syliin, sillä hänen ja Reedin suhteensa syvyydestä ei oikein saa kirjassa minkääntasoista kuvaa. Stella kaipaa tätä kyllä välillä, miettii missä tämä on, lukee Reedin kirjoittamia kirjeitä, mutta silti... VALITSE NYT VAAN CHET!

As though sensing me watching, Chet turned his eyes toward mine. We held that gaze for no longer than three or four seconds, but in that moment, it felt much, much longer. I dropped my eyes to his mouth, which had more color from the repeated pressure of kissing, the same way slapped skin deepens with blood. Chet watched me back, a strange, wishful tension in his eyes. It put me in alert.
Uh-oh. I wasn't doing this.


Chet on kuvattu juuri niin stereotyyppiseksi country-pojaksi kuin vain voi: hän on ruskettunut, lihaksikas, pukeutuu farkkuihin, bootseihin, valkoisiin teepaitoihin tai hihasta käärittyihin teepaitoihin ja stetsoniin - eikä se haittaa minua alkuunkaan. Hän on hyväkäytöksinen, huumorintajuinen ja miehekäs. Hän kantaa vastuunsa pikkuveljestään vanhempiensa kuoleman jälkeen. Lisäksi hänen entinen tyttöystävänsä on dumpannut hänet todella ikävällä tavalla. Hän kätkee kaiken surunsa karskin kuorensa alle, mutta uskaltaa viimein raottaa kuortaan Stellalle. Näiden kahden välinen jännite on kuvattu niin aidon oloisesti, että jos minulla olisi ollut sukat, ne olisivat pyörineet jaloissa.


Pidän siitä, miten Stellan käsitys omasta äidistään on mukana koko kirjan ajan. Monenlaiset tunteet vaihtelevat, kun hän käy läpi yhä uudestaan ja uudestaan järkyttävän yön tapahtumia, jolloin Stella joutuu todistamaan huumevälittäjän kuolemaa. Tämä tekee päähenkilöstä aidon, uskottavan ja sympaattisen. Kirjan vahvuus on myös Stellan ja Carminan väleissä: alun viileät tunnelmat alkavat pikku hiljaa lämmetä, ja erilaisten vastoinkäymisten kautta he alkavat tukeutua toisiinsa. Heidän välinen leikkimielinen piikittelynsä on tosi hauskaa luettavaa.

Kirjan jännitysosio on keskittynyt kirjan loppuvaiheille, kun Stella saa kuulla äidistään huolestuttavia uutisia. Tämän jälkeen alkaa paljastua myös yllättäviä juttuja, ja Stella pääsee viimeinkin irti valheiden verkosta. Lopussa saa purra kynsiään ihan tosissaan, niin tiiviiksi tunnelma menee. Voin kuitenkin paljastaa, että loppu hyvin, kaikki hyvin. Joitakin asioita jää vielä kuitenkin auki, kuten se, miten Stellan äidin käy, tai mihin Reed loppujen lopuksi hävisi? Tapaavatko he Stellan kanssa koskaan?

Suosittelen tätä ehdottomasti kesälukemiseksi!

Arvosanani 5-

Tämän kirjan lainasin kirjastosta.


Muissa blogeissa:

The Eater of Books!
Nick And Nereyda's Infinite Booklist
Nice Girls Read Books
Katie's Book Blog

Ei kommentteja: