Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

maanantai 23. toukokuuta 2016

Tarpeeksi reilua: Jukka-Pekka Palviainen

Tarpeeksi reilua: Jukka-Pekka Palviainen. Karisto 2016."Arttu ja Koponen kehittelevät omaa leffaa lyhytelokuvakisaan, jossa voi voittaa matkan Venetsian elokuvajuhlille. Mukana porukassa on luottokaveri Jossu, ja pääosan esittäjäksi Arttu haaveilee jumalaisen kaunista Jasminea, jota on tähän asti ihailtu vain kaukaa. Pojat saavat kerättyä rohkeutensa ja kysyvät Jasminea mukaan - ja tämä suostuu. Nelikko kehittelee yhdessä käsikirjoitusta ja vetäytyy lopulta kuvauksiin syrjäiselle saarelle. Suljettu ympäristö tuo pintaan piilotettuja tunteita ja jännitteitä, ja reissu saa yllättävän suunnan."

Oma arvio:

Nappasin tämän kirjan ihan huvikseni kirjaston uutuushyllystä. Kirjan tylsähkö kansikuva (Elisabeth Ansley/ Trevilliom Images) ei oikein alkuun houkutellut minua lukemaan, mutta kiinnostuin lähinnä kirjan elokuvateemasta. Olen suuri Dawson's Creek -fani, joten tarina elokuvaa tekevistä pojista (ja tytöistä) toi tämän minun lempisarjani vahvasti mieleen.

"Kilpikonnat on rumia."
"Joo, mut sillai söpösti."
"Ei jätkät puhu noin."
"Sori, mä en tienny."
"Tarpeeksi reilua."

Luin tämän kepeäotteisen kirjan päivässä, sillä en vain malttanut jättää kesken. Kerronta on todella vaivatonta lukea, huumoria on tekstin seassa sopivasti kirvoittamaan hymyn huulille ja pieni romanttinen kutina lisää kirjan mukaansatempaavuutta. Päähenkilöpojat Arttu ja Koponen ovat söpön ujoja leffafriikkejä, Jasmine eksyksissä oleva, mutta sympaattinen tyttö ja Jossu arvoituksellisempi hahmo, joka paljastaa lopussa itsestään karmivia piirteitä. 

Tarinan lopussa tulee niin uskomattomia käänteitä, etten osannut ollenkaan arvailla moisia. Olin jotenkin kuvitellut, että tämä mukavan kepeä kirja menee kohti täysin ennalta-arvattavaa loppua, mutta eipäs mennytkään. 

Tämä kirja antaa myös kivasti ohimennen tietoa leffan tekemisestä. Tätä kirjaa voisin suositella hyvinkin sellaiselle nuorelle, joka ei ole tottunut paljoa lukemaan - myös pojille.

Arvosanani 4

Tämän kirjan lainasin kirjastosta.

Muissa blogeissa: 

Lukutoukan kulttuuriblogi
Hemulin kirjahylly


3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Moi! Olit jättänyt blogiini kommentin että haluaisit mukaan Vieraana kirjabloggaaja-sarjaan. Laitoin sinulle reilu viikko sitten meiliä mutta vastauksena tuli virheilmoitus. Mahdoitkohan saada viestiä? :)

terveisin Sanna / Lukujonossa

Heidi P kirjoitti...

Hei, en ole saanut postia :( Laitoitko tähän: adelheid79@hotmail.fi ?

Sanna kirjoitti...

Jep, olen yrittänyt nyt kaksi kertaa laittaa, mutta tulee virheilmoitus "Undelivered Mail Returned to Sender".
Voitko laittaa minulle mailia sanna(at)lukujonossa.fi jos saisin paluuviestinä laitettua kysymykset? Tai sitten jos kopioit ne aikaisemmista kirjablogipostauksista ja laitat omat vastauksesi tulemaan meilillä :)