Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

maanantai 21. elokuuta 2017

Tuhoa tämä kirja väreissä: Keri Smith

Tuhoa tämä kirja väreissä: Keri Smith. Suomentanut Maria Lyytinen. WSOY 2017

Englanninkielinen alkuteos (2017): Wreck this Journal - Now in Color

"Anna luovuutesi kukkia värikkäämpänä kuin koskaan!

Huiman suosion saavuttaneen tuhoamiskirjan värillinen jatko-osa venyttää luovuuden rajat äärimmilleen.

Miksi kangistua kaavoihin ja värittää vain ääriviivojen sisäpuolelta? On aika heittää nurkkaan vanhat värityskirjasi ja vapauttaa sisäinen taiteilijasi ja luova nerosi. Tuhoa tämä kirja väreissä on edeltäjänsä tavoin täynnä toinen toistaan hullumpia ja kekseliäisyyttä kutkuttavampia tehtäviä niille, jotka ovat kyllästyneet pitämään tavanomaista päiväkirjaa tai jotka haluavat haastaa mielikuvituksensa yhä uusin tavoin. Kaiva esiin värikynäsi ja valmistaudu taas tuhertamaan ja taittamaan, puhkomaan ja paikkaamaan. Ikään katsomatta tämä kirja naurattaa, rentouttaa, rauhoittaa ja rohkaisee. Ja mikä tärkeintä, vapauttaa luovuutta rajoittavista kahleista." (WSOY)

Kirjatraileri: https://www.youtube.com/watch?v=PL2DRwuc8oc

Oma arvio:

Tämä kirja ei ole lukuelämys. Ehei, tämä on tuhoamis- ja töherryselämys. Tätä kirjaa saa taitella hiirenkorville, tämän väliin saa pärskiä mehua, litistää ötököitä, tämän saa ottaa suihkuun, tästä saa repiä palasia ja taitella sivusta vaikka paperilennokin. Huom: Ei tiukkapipoisille... tai tarkemmin mietittynä, ehkä juuri niille!


Minä olen melko tarkka kirjojen kohtelussa. Näen punaista, jos joku taittaa kirjaan hiirenkorvan tai on tahrinut kirjaston kirjaa ruualla (no, okei, on mullakin joskus tippunut jotain kirjan väliin...kröhm). Siksi tämä kirja on aivan mainio: kun saa toteuttaa tähän kaikki ne jutut, mitä kirjoille ei yleensä saa tehdä, on purkanut pahan energiansa pois ja voi taas kohdella muita kirjoja kuin kukkaa kämmenellä. Kaupan päälle saa hupaisia hetkiä ja pientä puuhaa täytellessään kirjan sivuja - tai roiskiessa sinne jotakin, liimaillessa hedelmätarroja, niitatessa sivuja yhteen, rypistäessä sivuja tai nuolemalla karkkiväriin sotketulla kielellä kirjan sivua.Tämä on lukutoukkien sormihyrrä.


Keri Smithin aiempi kirja Tuhoa tämä kirja on ollut suurmenestys ja varma lahjahitti (muun muassa tyttäreni sai sellaisen kummitädiltään.) Kun aiempi kirja on mustavalkoinen, tämä uusi eroaa siten, että siinä saa tehdä myös väritehtäviä, kuten kirjan nimikin paljastaa. Osin sisältö on siis sama, mutta värikuvin ja myös eri tehtäviä löytyy. 

Suosittelen tätä kirjaa lääkkeeksi stressiin ja liian kireä pipo -syndroomaan.

Arvosana 4,5

Tämä kirja on arvostelukappale, kiitos kustantajalle.

Muissa verkkojulkaisuissa:


3 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Mulla itselläni on ollut tuhottavana tuo mustavalkoinen Wreck This Journal. Kovasti houkuttaisi tämä värillinenkin kaveri, tosin sen verran sivuja tuhottavana vielä tuossa edellisessäkin, että katsotaan. :D Mutta todellakin, ihan huippua stressinpurkua nämä tuhoamiskirjat!

Heidi P kirjoitti...

On kyllä :)

Jassu / Hurja Hassu Lukija kirjoitti...

Monta kertaa oon hypistellyt näitä kirjoja, mutta en kuitenkaan ostanut. Joku päivä kyllä vielä:)