Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

lauantai 2. huhtikuuta 2016

Hyvää kansainvälistä lastenkirjapäivää!


Tänään on satusetä H. C. Andersenin syntymäpäivä ja samalla kansainvälinen lastenkirjapäivä, jota on vietetty jo vuodesta 1967 lähtien. Sen kunniaksi olemme tutustuneet lasteni kanssa (tyttö 8 vuotta ja poika 6 vuotta) pariin uutukaiseen lastenkirjaan. Seikkailu Robomaassa: Zapf. Suomentanut Seija Kukkonen. Mäkelä 2016. Tavutettu suuraakkosin. 35 sivua.


Saksankielinen alkuteos (2013): Mein Freund aus dem Roboland

 "Aku päätyy koulumatkalla taikaportin kautta robottien valtakuntaan. Hän haluaisi palata kotiin, mutta joutuu pikkurobottien hyökkäyksen kohteeksi. Ja ne rikkovat hänen portinavaajansa! Akun onneksi paikalle ilmestyy Beta, robottien jättiläinen... "

Kirjatiikeri-sarjaan kuuluvat:

Aarteenmetsästäjät
Palokunta paikalle!
Delfiinitarinoita
Prinsessa Tuulispää
Varkaat kiinni!
Oikea ballerina
Kilpa-autojen lumoissa
Poni pelastaa prinsessan
Kolme uteliasta pikkudinoa
Puumajassa tapahtuu
Hevostarinoita
Vauhdikas päivä eläinlääkärissä
Veikeä metsänväki
Lentäjätarinoita
Ihanat ponit
Seikkailu Robomaassa 

Oma arvio: 

Akun tarina on minun mielestäni sopivan vauhdikas ja jännittävä, ja sopii erityisesti juuri lukemaan oppineille pojille, joille on yleensä vaikea löytää kiinnostavaa luettavaa. Robomaan roboteista osa on pahoja, jotka yrittävät tavoitella Akun kaukosäädintä, mutta pojan kanssa liittoutuu suuri, mutta ystävällinen Beta-robotti, joka on myös lasteni mielestä kirjan paras hahmo.

Kirjan kuvituksen värimaailma on melko tummanpuhuva, mutta sopiikin aiheeseen hyvin. Kuvat ovat selvärajaisia ja mukavia katsella, joten tämä menee kuvakirjan asemesta iltasatuna pienemmillekin, jotka kaipaavat hurjempia tarinoita. Poikaani vaivaa vain se, että Akun kaukosäädin näyttää kuulemma liikaa suurennuslasilta.

Molemmat lapsistani harmittelee sitä, kun Aku joutuu lähtemään lopuksi pois Robomaasta ja jättämään hyvästit Betalle. Ehkäpä he tapaavat vielä? Tytön mielestä kirja olisi saanut olla pidempi, mutta poika oli tyytyväinen tarinan pituuteen.

Lasten arvosana:

Tyttö:
Poika:Oma arvosanani 4-

100 asiaa jotka haluat tietää:   Alex Frith, Minna Lacey , Jerome Martin  ja Jonathan Melmoth. Kuvittanut Federico Mariani ja  Jorge Martin . Suomentanut Reija Jousjärvi. Lasten keskus 2016. 127 sivua.

Englanninkielinen alkuteos (2015): 100 Things to Know about Science.


"Kukapa ei haluaisi tietää, miten maailman korkein pilvenpiirtäjä pysyy pystyssä. Tai mitä yhteistä on kynällä ja timantilla. Entä kuka varastikaan Einsteinin aivot?

Uusi inspiroiva lasten tietokirja kertoo hauskasti ja elävästi sata tärppiä luonnontieteiden eri aloilta. Tuhti tietopaketti on täynnä havainnollistavia kuvia ja tarkasti rajattuja tietoiskuja, joissa kerrotaan ihmeellisestä ja monimuotoisesta ympäristöstämme. Kirja avaa lapselle aivan uuden maailman aina solutasolta avaruuteen, herättää uteliaisuuden ja vastaa loputtomaan tiedonjanoon. Tämä opus koukuttaa myös aikuisen!"


Oma arvio:

Poikkeuksellisesti arvioimme myös lasten tietokirjan, koska tämä vain vaikutti todella mielenkiintoiselta. Kansikuva on ainakin järjettömän houkutteleva!

Tämä kirja todellakin koukuttaa aikuisen, sillä monet tietopläjäykset ovat minulle ihan uusia. Jokaiselle löytyy jotakin: minua kiinnostaa kaikki avaruuteen liittyvät, kun taas lapset kiinnostuvat eläimistä ja kuuluisista tiedemiehistä ja -naisista kertovista faktoista. Luimme mielenkiinnolla Darwinin luonnonvalinnan teoriasta, Albert Einsteinista ja Marie Curiesta. 

Pojan sanojen mukaan kirjan mielenkiintoisin kohta olikin "mies, jonka aivot lääkäri otti talteen", eli Einstein. Tyttöä kiinnosti eniten koralliriutoista kertova fakta, koska se oli hänen mielestään vain niin hieno. 

Tämän tietokirjan voi ottaa aina uudelleen esiin ja poimia faktan sieltä, toisen täältä. Pojan mielestä kirja on kuulemma liian pitkä, mutta tyttö olisi kaivannut lisää sivuja. Omasta mielestäni tämä olisi mahtava lahja tieteestä kiinnostuneelle koululaiselle, niin pojalle kuin tytöllekin, sillä kuten aiemmin mainitsin, tästä löytyy todella monipuolisesti eri aiheita. Tosin eläintiedettä olisimme kaivanneet kirjan sivuille lisää.

Kirjan kuvitukset ovat todella mahtavia, siitä iso plussa!

Lasten arvosanat:

Poika:
Tyttö:Minun arvosanani on 4,5

Molemmat kirjat ovat arvostelukappaleita, kiitos kustantajille!

Ei kommentteja: