Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

torstai 1. tammikuuta 2015

Teardrop-trilogia: Lauren Kate

Teardrop: Lauren Kate. Doubleday 2013. Ei julkaistu suomeksi.


"Seventeen-year-old Eureka won't let anyone close enough to feel her pain. After her mother was killed in a freak accident, the things she used to love hold no meaning. She wants to escape, but one thing holds her back: Ander, the boy who is everywhere she goes, whose turquoise eyes are like the ocean. And then Eureka uncovers an ancient tale of romance and heartbreak, about a girl who cried an entire continent into the sea. Suddenly her mother's death and Ander's appearance seem connected, and her life takes on dark undercurrents that don't make sense. Can everything you love be washed away?"

Oma arvio: Tuntuipa se taas nahkealta aloittaa lukeminen englanniksi, mutta kun pääsin mukaan juoneen, kirjasta tuli taas hetkeksi paras ystäväni. Ihan kuin Lauren Katen Fallen-teoksessa, oli tässäkin todella kaunis kansi, joka suorastaan pakotti lukemaan kirjan. Pidinkö tästä? No tottahan toki, minä rakastuin tähän! Tarina oli kadonneine Atlantiksineen ja Seedbreakerseineen hyvin erilainen kuin muut. Joissakin kohtaa tämä muistutti Fallenia: tässäkin oli sukulinjat ylittävä, päättymätön rakkaus. Rakastin Eurekan äidin vanhaa "Book of Love" -tarinaa Atlantiksen loppuvaiheista.

Ennen muuttumistaan Eurekan miespuolinen ystävä Brooks on suosikkini, sympaattinen ja hurmaava, mutta aika pian arvasin, ettei Brooks ole oma itsensä. Suudeltuaan Eurekaa hän yhtäkkiä antaa tulla kaiken ja haukkuu ystävänsä pataluhaksi - se oli ihan liian epäuskottavaa käytöstä. Eurekan hölösuinen ystävä Cat ei saanut minulta niinkään sympatioita. Niin ja mitä tulee kirjan päähurmuriin, mystiseen Anderiin... Alkuun en hänestä niin innostunut, mutta osoittautuihan hän myöhemmin mahtavan sinnikkääksi suojelijaksi, joka vei Eurekan ja minun sydämen mennessään. 

Eurekan tuska äitinsä menetyksestä on käsinkosketeltavaa ja hänen itkemättömyytensä surullista. Ihan oikein odotin, milloin hän antaa tulla ja vollottisi sydämensä kyllyydestä. Loppu vedenpaisumuksineen meni hiukan sekavaksi ja raadolliseksi, mutta antoi hyvät alkuasetelmat seuraavalle osalle Waterfall, jonka totta kai aion lukea. Arvosanani tälle 5-

Tämän kirjan olen ostanut itselleni. 

Waterfall: Lauren Kate. Doubleday 2014. Ei julkaistu suomeksi.

"Eureka's tears have flooded the earth and now Atlantis is rising, along with its evil king, Atlas. Eureka is the only one who can stop him – but first she must learn how to fight.

She travels across the ocean with Ander to try and make sense of the dark world her sorrow has created. But dark secrets are hidden in the depths – will she be strong enough to defeat Atlas, or is her broken heart just what he needs to power his rising kingdom?

Eureka has the chance to save the world. But she'll have to give up on everything – even love . . ."

Oma arvio:

Varoitus: sisältää spoilereita!

 Olin ihan haltioitunut ensimmäisestä Teardrop-sarjan osasta, että tartuin hyvin innolla tämän kakkososan kimppuun. Mutta pettymys oli valtava: lukeminen tuntui puuduttavalta, kun kaikki oli yhtä tulvaa, Eurekan haikailua ystävänsä Brooksin perään, jonka ruumiin Atlas oli vallannut ja Eurekan itkemiskieltoa. Ihana Ander oli tässä kirjassa täysin sivuseikka, tai siltä se minusta tuntui. Eurekan menetykset toisensa jälkeen alkoivat jo tuntua liian epäreiluilta. Minulle kävi jo toisen kerran Lauren Katen kirjasarjaa lukiessani (ks. Fallen-sarja), että toinen osa ei enää jaksanutkaan nousta suosikikseni.

Waterfall sisältää ensimmäistä osaa enemmän korkean fantasian elementtejä: Seedbearersien ja Atlas-pahiksen lisäksi kirjassa esiintyy Gossipwitches-nimisiä olentoja, sieluja varastoivia robotteja ja yksisarvisia. 

Jotain hyvääkin tässä oli. Kun Eureka lähtee pois  Solonin luolastosta ('Bitter Cloud') Atlasin matkassa, jättää Anderin ja muut perheenjäsenet taakseen ja saa Atlantiksen nousemaan esiin vedenpaisumuksen keskeltä, aloin pitää tarinasta enemmän ja luin viimeiset sata sivua ihan mielelläni. Hiukan omituisiin sfääreihin tarina meni, kun Eureka tunkeutui Atlasin ruumiiseen - eikä siinä vielä kaikki, vaan myös Delphine ja Brooks tunkeutuivat sinne Eurekan seuraksi. Kirja loppui yhtäaikaa onnellisesti, surullisesti että odottavaisesTi. Ehkä minun sittenkin pitää lukea trilogian päätösosa?

Annan tälle arvosanan 3-

(18.5.2015)

Tämän kirjan olen ostanut itselleni. Sain kirjankansibingoon ensimmäisen ruksini.

Ei kommentteja: