perjantai 2. tammikuuta 2015

Vuodesta 2014 kohti vuotta 2015

Vuosi vaihtui paukkuen ja rätisten. Oikein hyvää uuttavuotta 2015 kaikille -  toivottavasti tästä tulee hyvä kirjavuosi!


 Heti vuoden alussa julkaistaan muutamia herkkupaloja, kuten Cassandra Claren Varjojen kaupungit -sarjan päätösosa Taivaallisen tulen kaupunki ja Veronica Rothin Outolintu-trilogian kolmas osa Uskollinen
Maaliskuussa pääsemme nauttimaan Outolintu-trilogian kakkososan elokuvaversiosta Insurgent - Kapinallinen sekä lukemaan jatkoa Sally Greenin Puoliksi paha -trilogiasta, kun Puoliksi villi ilmestyy. Huhtikuussa kauan odottamani suomennos Lauren Katen Langennut julkaistaan. Samaisesta teoksesta pitäisi tulla myös elokuvaversio kesällä. Charlaine Harrisin Harper Connelly-sarja saa myös jatkoa huhtikuussa kirjalla Yllätyksiä haudan takaa. Ensimmäinen Matkijanärhi-elokuva tulee DVD:lle keväällä, ja todennäköisesti kesän loppuun mennessä saan käsiini sitten oman Insurgent - Kapinallinen DVD:n. 
Mitä sitten syksy tuo tullessaan, se on vielä arvoitus. Ainakin Nälkäpeli-elokuvasarja saa päätöksensä marraskuussa, kun Matkijanärhi osa 2 julkaistaan. Itse toivoisin, että syksyllä saisin Lauren Katen Teardrop-trilogian kolmannen osan luettavakseni, ja odotan myös kovasti suomenkielistä jatkoa Michelle Gagnonin Persefone-trilogiaan. Jos syksyyn mennessä jatko-osaa Don't look now ei suomenneta, taidan lukea kirjan englanniksi.  

Theo Lawrencen Mystic city -trilogian päätösosaa odottelen myös syksyllä ilmestyväksi, edes englanniksi tai mieluiten suomennettuna versiona. James Freyn ja Nils Johnson- Sheltonin mainio Endgame-trilogia saanee syksyyn mennessä myös jatkoa suomeksi. Englanniksi se julkaistaan nimellä Endgame - Descendant helmikuun 24. päivä. Epätoivoisena haaveilen myös, että Beth Revisin Across the universe -trilogian kolmas osa Shades of earth suomennettaisiin vihdoin ja viimein. Abigail Gibbsin The Dark Heroine -trilogian päättelisin saavan jatkoa suomennetulla versiolla Autumn rose -teoksesta. 


Toivoisin myös uusia elokuvia lempikirjasarjoistani, kuten Becca Fitzpatrickin Langennut enkeli -sarjasta, Veronica Rossin Paljaan taivaan alla -trilogiasta tai Lauren Oliverin Delirium-trilogiasta. Eihän nämä ole liikaa pyydetty, eihän?

 


Mitä kirjavuosi 2014 piti sisällään? Aloitin tämän ikioman blogini pitämisen helmikuun kuudes päivä, enkä kadu sitä hetkeäkään. Tämä on ollut todella antoisa harrastus, ja olen saanut lukemisistani paljon enemmän irti. On mukava vertailla omia arvioitani muiden bloggaajien kanssa ja saada mukavia kommentteja. Niitä toki toivon vielä lisää! Minulla on kolme vakituista, kirjautunutta lukijaa (JEEEE!), ja toivon mukaan teitä on siellä piilossa vielä jokunen lisää. Ainakin vierailijoita sivuillani piipahtelee säännöllisesti. Mukavaa, jos joku saa vinkkejä lukemisiinsa blogini kautta, sillä samanlailla minäkin olen löytänyt monia lukemisen arvoisia teoksia käsiini nuuskimalla, mitä muut lukevat. 

En ala tekemään tilastoja luetuista kirjoistani, mutta listaan tähän muutamia vuoden kohokohtia:

Yllättävin kirja: Abigail Gibbs - Illallinen vampyyrin kanssa

Tylsin kirja: Alyson Noël - Sininen kuu

Kirja, johon rakastuin: Veronica Roth - Outolintu

Kirja, jota luin kauimmin: Laini Taylor - Karou, savun tytär

Kirja, jonka luin nopeimmin: Salla Simukka - Toisaalla

Kirja, jossa oli paras päähenkilö: Lauren Oliver - Kuin viimeistä päivää

Kirja, jossa oli tylsin päähenkilö: Henrika Andersson - Sirpale sielua

Kirja, johon petyin: Kiersten White - Yliluonnollisesti

Kirja, jonka aion vielä lukea uudelleen: Abigail Gibb - Illallinen vampyyrin kanssa

Kirjat, jotka jätin kesken: Laini Taylor - Aika taistelun ja tähtivalon, Alyson Noël -  Varjojen maa sekä Lauren Kate - Passion


4 kommenttia:

Annami kirjoitti...

Voisin tutustua tänä vuonna tuohon Harper Connelly -sarjaan, sillä se kiinnostaa. Tuleeko siitä mieleen The Southern Vampire Mysteries (oletuksella, että olet tätä Harrisin kuuluisampaa sarjaa lukenut)? Vampyyreja siinä ei taida olla, mutta se ei haittaa. Jotakin samanhenkistä kaipaisin kuitenkin. :)

Heidi P kirjoitti...

En ole lukenut Harrisin aiempaa tuotantoa, joten en osaa yhtään sanoa, onko Harper Connellysamanhenkinen tuon mainitsemasi The Southern Vampire Mysteriesin kanssa. Vampyyrejä eikä muitakaan yliluonnollisia hahmoja siinä ei kuitenkaan ole, vaan ainoa yliluonnollinen seikka avausjaksossa oli päähenkilön kyky aistia kuolleet sekä nähdä kuolleen viimeiset hetket. Rikosromaaneja siis ehkä ennemmin :)

Anonyymi kirjoitti...

Itse tykästyin suuresti Illallinen vampyyrin kanssa kirjaan! Oletko tietoistnen milloin olisi Autumn roselle tulossa suomennosta? Tai tiedätkö mistä siitä voisi kysellä ? Olen tykästynyt blogiisi ja mietin omaakin kirjablogia suurena kirjojen ystävänä. Jatka bloggailua ja lukemista samaan malliin tämä blogi on kerrassaan ihastuttava ja jännityksellä uusia arvosteluja odotan :)

Heidi P kirjoitti...

Hei Anonyymi, ei minullakaan ole valitettavasti tietoa Autumn Rosen suomennoksesta. Sitähän voisi kysyä kustantajalta suoraan, tai itse olen ajatellut odotella syksyn kirjakatalogin ilmestymistä, josko siellä olisi iloisia uutisia :) Jos ei sielläkään näy, alan ahdistella kustantamoa kysymyksilläni, heh. Kiitos ihanasta palautteesta! On mukava kuulla, että blogistani pidetään :) Suosittelen lämpimästi oman blogin perustamista, sillä en ole itse ainakaan katunut hetkeäkään. Lukemiseen saa bloggaamisen kautta ihan uutta tatsia.