Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

torstai 8. kesäkuuta 2017

Uppalan kartanon aarre: Mervi Heikkilä & Marjo Nygård.

Uppalan kartanon aarre: Mervi Heikkilä. Kuvittanut Marjo Nygård. 38 sivua. Lasten kuvakirja. Haamu 2017.


"Kosti Kummitus istuu öisen Uppalan Kartanon portailla ja huokailee alakuloisesti. Se on hukannut aarrearkkunsa avaimen. Eikä se voi millään muistaa, minne tai mihin aikaan avain on jäänyt.

Paikalle tassutteleva Silkki-kissa päättää auttaa ystäväänsä. Silkki ei nimittäin ole ihan tavallinen kissa. Se osaa taikoa Kuuvoiman avulla. Ja matkata tähtipolkuja pitkin ajassa. Yhdessä he lähtevät seikkailulle aikojen taa.

Kiiltävää kultaa! Sulaa hopeaa! Kuuvoima kuljettaa meidätkin nopeaan. Ajassa matkataan vuosien päähän, hopeiset jäljet jälkeemme jäähän! (Haamu)

Kirjatraileri:  https://youtu.be/SpENDygDo3c

Oma arvio:

Luimme tämän kirjan yhdessä yhdeksänvuotiaan tyttäreni kanssa.

Tämä kirja kertoo lennokkaan tarinan aarrearkkunsa avainta etsivästä Kosti-kummituksesta sekä hänen ystävästään Silkki-kissasta, jolla on taito matkustaa ajassa. Samalla, kun ystävykset siirtyvät eri aikakausiin, tulee vaivihkaa kurkistettua Uppalan ja Törnävän kartanoiden menneisyyteen sekä Lakeuden ristin kirkon syntyajoille. Marjo Nygårdin hienot kuvitukset suosivat sinisen ja vihreän sävyjä ja luovat juuri sopivaa tunnelmaa aikamatkustaville ystävyksille. Kivat taikalorut siivittävät mukavan verkkaisesti etenevää tarinaa. Kirjan lopussa on kerrottu lyhyesti kirjan paikkojen historiasta.Tyttäreni mielestä Uppalan kartanon aarre on hauska ja kiinnostava kirja, jossa on tarpeeksi värikkäitä, synkkiä ja kiinnostavia kuvia. Silkki-kissasta hän pitää kovasti, koska se on söpö, mutta Kosti-kummitus ei ole niin mieluista henkilöhahmo. Hänen mielestään Kostin pitäisi näyttää enemmän haamulta, kun se nyt näyttää tavalliselta pojalta. Kirja olisi kuulemma voinut olla vielä hiukan pidempi. Vaikka tarina loppui mieluisasti, tyttäreni olisi jatkanut tarinaa vielä niin, etteivät Silkki ja Kosti olisikaan enää olleet ystäviä. Hän suosittelee kirjaa alle 9-vuotiaille tytöille ja pojille, muttei kuulemma lue enää mielellään kirjaa uudelleen.

Minä nautin erityisesti kirjan aikamatkustuksista, seikkailullisesta juonesta ja kauniista kuvituksista.

Tyttäreni arvosana 3, minä annan arvosanan 4,
yhteisarvosana siis 3,5

Tämä kirja on arvostelukappale, kiitämme kustantajaa. 


Lisään tämän Helmet-lukuhaasteen kohtaan:

8. Suomen historiasta kertova kirja

Osallistun tämän kirjan kansikuvalla myös Sivutiellä-blogin Keväisen kesäiseen kansikuvahaasteeseen, johon teen kuvien yhteisanalyysin blogissani elokuun lopussa.

Ei kommentteja: