Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

perjantai 9. kesäkuuta 2017

Night school -sarja: C. J. Daugherty

Night School - Yön valitut: C. J. Daugherty. Suomentanut Kirsi Ohrankämmen. Otava 2013.

Englanninkielinen alkuteos (2012): Night School. 

"Alliella on vahva tunne, että Cimmeria ei ole aivan tavallinen sisäoppilaitos…

Kehen voi luottaa, kun kaikki valehtelevat? Todenmakuisen jännitys trilogian tummatunnelmaisessa avausosassa paha ulottaa lonkeronsa eristäytyneeseen sisäoppilaitokseen. 


Allie vihaa koulua. Isoveli on karannut kotoa, ja Allie on joutunut vaikeuksiin. Vanhemmat lähettävät tytön eristäytyneeseen Cimmerian sisäoppilaitokseen.Yllätyksekseen Allie viihtyy Cimmeriassa ja saa pian ystäviä. Hän ihastuu komeaan Sylvainiin, mutta tuntee välitöntä yhteyttä sulkeutuneeseen Carteriin.

Allielle selviää, ettei Cimmeria ole tavallinen sisäoppilaitos. Jotkut koulun oppilaista ja opettajista piilottelevat salaisuutta. Mikä oikein on yökoulu, josta kukaan ei saa puhua?

Pian Cimmeria alkaa tuntua todella vaaralliselta paikalta… (Otava)


Oma arvio:

Olen monesti silmäillyt tätä sarjaa kirjastossa, ja nyt kesän kunniaksi päätin tempaista tämän Night School -sarjan avausosan luettavakseni. 

Kirjan alku ei vielä vakuuttanut minua, sillä tihutöistä kiinnijäänyt Allie ja hänen lapsellinen kiukuttelu vanhemmilleen vaikutti  minusta rasittavalta.  Tarina kuitenkin tempaisi minut mukaansa siitä hetkestä lähtien, kun Allie viedään vasten hänen tahtoaan kesäksi goottihenkiseen Cimmerian sisäoppilaitokseen. Siellä hän tutustuu melko pian erikoislaatuiseen Johon, hänen poikaystäväänsä Gabeen ja hurmurimaisen komeaan Sylvainiin, joka meinaa viedä heti jalat Allien alta. Hiukan minua huvittaa tytön nopea hullaantuminen ranskalaispojan imeliin lepertelyihin. 


Allie yritti muistella jotain tapahtumaa, joka olisi saanut hänet epäilemään Sylvainia. Poika oli aina ollut paikalla, kun Allien oli joutunut pulaan. Hän oli suojellut Allieta Zelaznylta. No, olihan hän lipevä, ja ilmeisesti myös upporikas, mutta hän ei käyttäytynyt kuin snobi. Hän vaikutti kiltiltä. Carter puolestaan oli ollut hankala, päällekäyvä, tuomitseva ja uhkaava.
Oli ilmiselvää, kehen Allie saattoi luottaa.
En vain ymmärrä, miksi Carter on niin kiinnostunut. (s.196)

Jos haluaa lukea kliseisen kolmiodraaman, tämä se juuri on. Vaikka Sylvain  vaikuttaa langenneen täysin Allien pauloihin (vaikka tietenkään kukaan muu koulun tyttö ei ole onnistunut häntä nappaamaan), myös toinen koulun komistus kiertää punatukkaista tyttöä kuin kissa kuumaa puuroa.  Carter on ihan kuin Ylpeys ja ennakkoluulo -romaanin Darcy, sulkeutunut ja tökerö, joka kuitenkin jostain syystä ilmestyy aina Allien polulle. Allien ei tietenkään millään huomaa, että Carter olisi ihastunut häneen, vaikka pöllömpikin sen tajuaa. 

Tarinan edetessä melko pian tulee esille Allien paniikkikohtaukset, joita hän yrittää ehkäistä laskemalla askeliaan ja sekunteja.  Allien elämä on luisunut sen jälkeen raiteiltaa, kun hänen isoveljensä on karannut kotoa. Tätä hänen veljensä tapausta ei taustoiteta kovin tarkasti, mutta uskoisin sen tulevan esiin seuraavissa jaksoissa. Alliella on hankaluuksia vanhempiensa kanssa, sillä hän on kokenut, etteivät hänen vanhempansa huomaa häntä. Koska he vielä lähettivät hänet Cimmeriaan väkipakolla, hän ei halua olla enää missään tekemisissä heidän kanssaan.


Kuva. Pixabay

Romanttisen kolmiodraaman lisäksi kirjassa on jännittävä juoni, sillä Cimmeriassa vaikuttaa olevan paljon omituista tekeillä. Allie alkaa epäillä jokaista, myös opettajiaan, ja palaisi halusta tietää mystisestä Yökoulusta, josta ei kuitenkaan saa kysellä koulun vanhojen sääntöjen velvoittamana. Olen hiukan yllättynyt, miten aluksi tämän niin viattomalta tuntuvan kirjan juonen käänteisiin kuuluu melko raakojakin tapahtumia, kun tarina etenee loppuaan. Pidän kovasti kirjan tunnelmasta ja goottivivahteista, vaikka olisin kaivannut niitä hiukan lisää. Ahmaisin tämän kirjan muutamassa päivässä ja kliseistä huolimatta koin ihastuttavia hetkiä Allien ja Carterin kohtaamisissa. Jatko-osa odotteleekin jo minua kirjaston  varaushyllyssä.

Arvosanani 4+

Tämän kirjan lainasin kirjastosta.

Muissa blogeissa:

Olipa kerran kirjablogi

Night School 2 - Yön perintö: C. J. Daugherty. Suomentanut Kirsi Ohrankämmen. Otava 2014

 Englanninkielinen alkuteos (2013): Night School Legacy

"Allien elämä sisäoppilaitoksessa käy vaaralliseksi. Suojellako perhettään vai luottaako uusiin ystäviin?

16-vuotias kapinallinen Allie on löytänyt Cimmerian sisäoppilaitoksesta toisen kotinsa. Koulu on tuonut hänen elämäänsä myös Carter Westin, unelmien poikaystävän.

Cimmeriassa toimii Yökouluksi kutsuttu salaseura. Se paljastuu vaikutusvaltaiseksi salaiseksi organisaatioksi, jonka jäsenet ulottavat valtansa paljon koulua pidemmälle. Yökoululla on myös vihollisia, näiden joukossa Allien kadonnut veli. Pian selviää, että Allie ja kaikki muutkin koulun oppilaat ovat suuressa vaarassa."(Otava)

Oma arvio: 

Hän ei usko minuun. Hän ei koskaan usko minuun. (s. 345)

Tämä Night School -sarjan toinen osa lähtee räväkästi käyntiin, kun kotonaan Lontoossa lomaileva Allie joutuu taas yhtäkkisesti jännittävien tapahtumien keskelle. Oudot pukumiehet yrittävät ottaa hänet kiinni, mutta Rachelin isä Raj Patel pelastaa hänet ja vie turvaan kotiinsa. Kyseinen mies tulee esiintymään tiiviisti tapahtumien mukana läpi koko kirjan, sillä hän vetää Yökoulun harjoituksia Cimmerian syyslukukaudella ja vastaa joukkoineen koulun turvallisuudesta. Allie saa aloittaa nyt Yökoulu-harjoitukset, kuten Isabelle lupasi hänelle kesälukukauden päätteeksi.

Kun Allie lopetti, Sylvain katsoi häntä avoimen uteliaasti. Hopeinen kynä välkkyi pojan sormissa. "Allie, jota kuvailet, ei kuulosta Allielta, joka istuu edessäni. En tunnista sitä tyttöä." (s. 217)

Allien ja Carterin rakkaus alkaa rakoilla hyvin pian, sillä Sylvain ja hänen siniset silmänsä saavat Allien tuntemaan ristiriitaisia tuntemuksia. Allie ei myöskään voi unohtaa sitä, kuinka Sylvain pelasti hänet Cimmeriassa sattuneessa tulipalossa. Sattumat johdattavat Sylvainin ja Allien jatkuvasti yhteen, ja Allie on siitä sekä hyvillään että hämillään. Carter alkaa vaistota, että heidän suhteensa saattaa olla uhattuna ja käyttäytyy kuin kiukutteleva kakara. Minä aloin jo toivoa, että Allie unohtaisi koko sällin ja lankeaisi Sylvainin käsivarsille. Taustalla vaivaa kuitenkin kesän tanssiaiset ja ikävä tapahtuma, jossa Sylvain kävi hiukan liian innokkaasti Allien iholle. Pystyykö hän luottamaan Sylvainiin ja antamaan anteeksi tuon virheen?

"Minä olisin", Carter puhui yhteen puristettujen hampaidensa välistä, "tehnyt puolestasi mitä tahansa." (s. 272)

Yön perintö ei ollut alkuun niin kiinnostava kuin ensimmäinen osa, mutta parani loppua kohti. Kolmiodraamailu tuo lisää pontta tarinaan, Sylvain saa sydämeni läpättämään ja lopun jännittävät tapahtumat taas tiivistävät tunnelman. Myös menetyksiä on taas edessä. Sarjaa on ihan pakko jatkaa vielä, sillä monikaan asia ei vieläkään auennut. Allien veljen, Christopherin tilanteeseen sain hiukan lisävaloa, mutta Allien suvun menneisyys jäi vielä arvoitukseksi, sekä se, miksi juuri Allie on suuressa vaarassa.

Hän tiesi varsin hyvin, että se oli aivan tavallinen ovi, jonka takana oli aivan tavallinen kirjasto. Mutta hän oli melkein kuollut siinä kirjastossa. (s. 38)

Ikävä kyllä viisiosaisen Night School -sarjan suomentaminen jätettiin tähän toiseen osaan, joten kolme seuraavaa osaa, Fracture, Resistance ja Endgame, täytyy minun lukea englanniksi.

Arvosanani 4-

Tämän kirjan lainasin kirjastosta.

Muissa blogeissa:

Hurja Hassu Lukija
Kirjakaapissa
Aamusta yöhön
Kirjahovi
Lukunurkka
Mustemaailmani
Kirjus

Night School - Fracture: C. J. Daugherty. Atom 2013. (Night School #3)


"Devastated by the loss of her friend and under constant threat from an unknown spy at Cimmeria Academy, Allie Sheridan is finding it hard to cope.

In Fracture, the third book in the Night School series, she’s not the only one losing it – everything is falling apart. And when Nathaniel begins to reveal his game plan, Isabelle starts to lose control.

As the school slides into a deadly morass of paranoia and suspicion, everyone is guilty until proved innocent. Anyone can be held without proof, and convicted without a trial. No one is safe.

This time Nathaniel doesn’t need to hurt them. This time they’re hurting themselves."


Oma arvio: 

Mikä harmi ja menetys, että Otava jätti tämän sarjan suomennoksen kesken. Tässä Night School -sarjan kolmannessa osassa synkkä tunnelma ja loppua kohti tiivistyvä jännitys on parhaimmillaan. 

Kuva: Pixabay

"You're still running away, Allie. You just don't realise it."(s.96)

Allie kipuilee alussa ystävänsä Jon kuolemaa sulkien kaikki ystävänsä ulkopuolelle. Toisaalta ymmärrän hänen lapsellista oikutteluaan, mutta toisaalta en voi sietää sitä, että hän on taas samanlainen angstinen teini kuin kirjasarjan alussa. Hänen Lontoolainen ystävänsä Mark tulee pelastamaan hänet Cimmeriasta, mutta eihän Allie voi välttää kohtaloaan - pian hän huomaa olevansa taas sisäoppilaitoksen aidatulla alueella, ja tällä kertaa hänelle annetaan tiukat ehdot. Hän juttelee myös isoäitinsä kanssa puhelimessa ja alkaa viimein tajuta, että hänen on nöyrryttävä.

Nobody teaches you how to do this. Nobody ever says to you, 'this is how you can break up and still be friends,' or, ' Here's how to break up and not want to kiss your ex sometimes.' (s. 203)

Allie miettii suhdettaan Carteriin ja Sylvainiin. Häntä toisaalta satuttaa nähdä Carter yhdessä Julesin kanssa, ja toisaalta Sylvainin etsivät ja luottavaiset silmät nauliintuneena häneen. Rachel opastaa Allieta erottamaan romanttisen rakkauden ja ystävään kohdistuvan rakkauden toisistaan. Hän alkaa viimein tajuta, mitä hän tuntee kumpaakin poikaa kohtaan, mutta asiat eivät vielä etene toivotulla tavalla.

'How do you do that?' Allie said. 
'Do what?'
'Make me feel braver.'
' You are always brave,' he said simply. (s. 256)

Cimmeriassa alkaa tapahtua outoja: Nathaniel jättää uhkaavan viestin Allielle ja osaa oppilaista tullaan hakemaan  pois koulusta. Allie, Carter, Rachel, Zoe, Nicole ja Sylvain yhdistävät voimansa ja ottavat ohjat omiin käsiinsä, kun kirjastonhoitaja Eloisea syytetään Cimmerian pahoista tapahtumista. Koulun opettajatkin tuntuvat katoavan kuin tuhka tuuleen, eikä Raj Patelin vartijoitakaan näy mailla halmeilla. Nuoret kuitenkin saavat tuta, etteivät he selviä ilman aikuisten apua.


"You're not crazy. The world is crazy. It's not your fault. We didin't make it this way; we just inherited it." (s.126)

Pidän kovasti tämän osan jännittävästä tunnelmasta ja teemoista. Allien ja Nicolen ystävyys on mukava lisä, ja pidän siitä, miten rohkeasti Allie selvittää puhumalla ongelmansa Carterin ja Sylvainin kanssa. Jälkimmäisen kanssa Allien aistima vetovoima on taas erittäin taidokkaasti kuvattu, eikä se jää lukijalle epäselväksi. Positiivista kuitenkin, etteivät Allie ja Sylvain tee vielä mitään hätiköityjä, kiitos Sylvainin. Vaikka hän ensimmäisessä osassa ahdisteli Allieta seksuaalisesti, hän on nyt erittäin miellyttävä ja sympaattinen henkilöhahmo (no okei, ehkä myös hiukan kliseinen ranskankielisine hönkäilyineen.) On hienoa, että hahmoille annetaan mahdollisuus kasvaa ja kehittyä, eikä tuomita koko kirjasarjan loppuun saakka.

Arvosanani 4+

 Tämän kirjan lainasin kirjastosta.

Muissa blogeissa:

Kirjus 
Haaveena kirjailijan ura

Osallistun näillä kansilla Sivutiellä-blogin Keväisen kesäiseen kansikuvahaasteeseen, johon teen postauksen elokuun lopussa.

Night School - Resistance: C.J. Daugherty. Atom 2014. (Night School #4)

"After months on the run, Allie returns to Cimmeria Academy to find the school in turmoil. The atmosphere is thick with danger. Overshadowing it all is Nathaniel. He is close – very close – to getting everything he wants.

A secret civil war is tearing the British political elite apart. And Allie’s family is in the thick of it. Both sides want her. She knows Nathaniel will take her by any means necessary. But she is determined to fight him to the end.

Her friends are ready to stand by her – even to die for her. But if anything happens to them she won’t be able to live with herself.

The fightback starts here. Everything is at stake now. The winner takes all…"


Oma arvio:

Jos mahdollista, Night School -sarjan neljännes osa Resistance tarjoaa yhä synkempiä ja toivottomampia sävyjä. Allie ja hänen ystävänsä Rachel on turvassa Sylvainin perheen tiluksilla Ranskassa, missä Allie huomaa ajattelevansa yhä kuumempia ajatuksia sinisilmäisestä ranskalaispojasta. Pian kuitenkin ystävykset huomaavat, etteivät ole turvassa Nathanielin joukoilta missään - ja taas nuoret kiidätetään takaisiin tuttuun, mutta ei niin turvalliseen Cimmeriaan.

"For you...no place is truly safe." (s. 23)

Allien ja Sylvainin välille jäi viime osassa kysymysmerkkejä, sillä Sylvain ei halunnut Allien hätiköivän, mutta tässä osassa pari antaa viimein toisilleen luvan vastata kysymyksiin. Allien sydän tuntuu silti vielä sykkivän myös Carterin suuntaan, joka taas on oudon tyly Cimmeriaan palanneelle punapäälle. Syy kuitenkin selviää puhumalla.

Kuva. Pixabay

Läpi koko kirjan Allien elämää varjostaa pelko ja epätoivo tulevasta. Nathaniel on ovelampi kuin koskaan, ja hänen Cimmeriassa toimivaa kätyriä etsitään kuumeisesti. Allien suruksi myös Rachel liittyy yökouluvalmennukseen. Kuten jokaisessa osassa, myös tässäkin yksi Allien läheisistä loukkaantuu kahnauksissa, vaikka Allie-rukalla on vielä Jon menetyksen surutyö kesken.

Allie on minusta kypsynyt sarjan edetessä kiukuttelevasta ja kapinoivasta tytöstä vastuuntuntoiseksi nuoreksi naiseksi, mutta toki hänellä on vielä nuoruuteen liittyvää häilyväisyyttä tunteidensa kanssa. Tosin kyllähän aikuisenakin voi joutua kolmiodraaman pyörteisiin, jos ihminen on enemmän tunteisiinsa perustava.  Allien paniikkikohtauksetkin ovat vähentyneet, sillä hän on oppinut hiukan hallitsemaan niitä. Paniikkihäiriö on kuitenkin niin vahvasti Alliessa, ettei hän voi täysin välttyä kohtauksilta.


God, she hated them. Hated the way her body betrayed her. The way it let everyone know she was afraid.
It had to stop. (s. 93)

Tämän kirjan suurena, eeppisenä lopputaistelun näyttämönä on suuri neuvottelu (the parley), joka käydään Nathanielin käskystä lontoolaisessa puistossa. Allien tehtävä on valinta, kumman pojista hän ottaa sinne tueksi ja turvakseen. Mukana neuvottelujen taustajoukoissa on toki myös yökoululaisten ja Raj Patelin tiimi sekä Allien isoäiti. Luvassa on yöllistä puistohiippailua, ovelia käänteitä, karmea menetys sekä - yllättävä rakkaudentäyteinen yö. Mutta kumman kanssa? Enpäs kerrokaan. Kirja päättyy suorastaan raivostuttavan, ahdistavan kamalaan käänteeseen.

"It's all happening so fast.---Sometimes I feel like we're kind of running into something we don't totally understand." (s.289)

Kun unohtaa lukiessaan sen seikan, kuinka absurdia on, että aikuiset ihmiset kouluttavat alaikäisiä lapsia taistelemaan vallanhimoista, häiriintynyttä ja väkivaltaista juonittelijaa vastaan ja päästävät Allien keskelle neuvottelua, jonka he itsekin mieltävät hyvin vaaralliseksi ja riskialttiiksi, kirja tarjoaa mahtavan annoksen kutkuttavaa romantiikkaa, kolmiodraamaa, epätietoisuutta tulevasta, uhkaa ja toimintaa. Tämä osa onkin mielestäni sarjan tähän asti onnistunein teos. Olen täysin sarjan pauloissa, ja surullisin mielin tartun sarjan viimeiseen osaan. Jännittää kovasti, miten Allien rakkauden käy, mitä hänelle tapahtuu ja saako Nathaniel vallan käsiinsä. Myös Allien veljen kohtalo mietityttää, mutta toivon mukaan kaikki nämä selviävät päätösosassa Night School - Endgame.

Arvosanani 4,5 

 Tämän kirjan olen ostanut itselleni.

Lisään tämän Helmet-lukuhaasteen kohtaan:

14. Kirjan tapahtumat sijoittuvat kahteen tai useampaan maahan

Muissa blogeissa:

Haaveena kirjailijan ura
Kirjus
 

 Night School - Endgame: C.J. Daugherty. Atom 2015. (Night School #5)

Kansi: Shutterstock, @beckyglibbery.co.uk

"Broken. Scattered. But not defeated.

The spy is gone but the cost has been high - the rebels at Cimmeria Academy have lost their leader and Carter West is missing. Nathaniel can taste victory. But Allie and the other survivors aren't done yet. First they have to get Carter back. Then they plan to make Nathaniel pay.

One way or another - the game must end.

Endgame is the thrilling fifth and final book in the internationally bestselling Night School series."

 Oma arvio: 

Melkoinen tovi on vierähtänyt siitä, kun luin Night School -sarjan neljännen osan Resistance. Ostin vuosia sitten nämä sarjan kaksi viimeistä osaa itselleni, joten minulla on ollut aikaa hillota tätä vimppaa osaa yöpöytäni laatikossa. Nyt viimein innostuin lukemaan sarjan loppuun.

Ei mennyt kauaa, kun mieleen alkoi heti palata neljännen osan tapahtumat ja se armoton juonenkäänne, johon tuo osa päättyy: Juuri kun Allie on saanut selville todelliset tunteensa Carter Westiä kohtaan ja he ovat viettäneet tunteikkaan yön yhdessä, Carter West siepataan auton kyytiin. Vallanhimoinen pahis-Nathaniel joukkoineen on tietenkin tämän takana, ja tämä asetelma itsessään jo petaa sarjan päätösosalle hyvin jännittävän alkuasetelman.

I should have done something. But I lost him. (s.28)

Kirjan alussa keskitytäänkin Allien kipuiluun: Hänen isoäitinsä on kuollut ja se haudataan kaikessa hiljaisuudessa, Cimmeria Akatemian kohtalo on vaakalaudalla ja Carter on Nathanielin piilopaikassa. Jääräpäinen punapää ei voi olla toimettomana, ja pian hänet valjastetaankin salakuuntelemaan Nathanielin vartijoiden puhelinliikennettä, josko sieltä saataisiin vihjeitä Carterin olinpaikasta. Samalla Allie joutuu miettimään, mitä sanoisi Sylvainille, joka palaa Ranskasta Allien tueksi ja on täysin tietämätön siitä, mitä Allien ja Carterin välillä on tapahtunut.

"Hello, Allie."

---

Allie froze.

---

"I've been looking for you." (s. 242)

Oppilaat eivät ole tarkoin vartioidussa sisäoppilaitoksessa vieläkään turvassa. Sinne nimittäin pääsee parikin tunkeutujaa, joista toinen on Allien veli, Nathanielin leiriin lyöttäytynyt Christopher. Hänellä on kuitenkin painavaa sanottavaa kaikille. Toinen tunkeutuja onkin sitten vaarallisempi tapaus, ja se on koitua Allien ja asperger-piirteisen Zoen kohtaloksi. Vaarallisia ja yllättäviä juonenkäänteitä on luvassa, eli kirja ei jää pelkästään Allien Carter-ikävöinniksi ja märehtimiseksi.

It was so strange, what her life had become. She'd been Allie Sheridan, trouble-maker, angry girl. And now she was Allie Sheridan, heiress, fighter, rebel. (s. 296)

Pikku hiljaa hakkeroinnit, salakuuntelut ja Christopherin vinkit tuottavat sen verran tulosta, että Carterin olinpaikka alkaa olla selvillä. Nyt olisi vuorossa vain vaarallinen hakumatka, johon pitäisi saada apua Nathanielin joukoista. Kuka heistä olisi valmis pettämään pomonsa Nathanielin? Allie on perinyt isoäidiltään sievoisen summan rahaa, joten lahjonta on helppoa.

Night School -sarja on ollut mielestäni erittäin onnistunut sen tasalaatuisuuden vuoksi: jokainen osa on tarjonnut uusia, jännittäviä ja hyytäviä juonenkäänteitä, Cimmerian henkilökunta ja oppilaat ovat kaikki hiukan erilaisia persoonia, Allie on kypsynyt ja kehittynyt henkisesti sarjan edetessä (hän on mm. oppinut hallitsemaan paniikkikohtauksiaan) ja oppinut ottamaan vastuuta. Allie ratkaiseekin lopussa Cimmerian kohtalon neuvokkuudellaan ja oveluudellaan. Hän joutuu myös kantamaan vastuun teosta, joka ei ole mitään keveintä sarjaa.

"That was war," she said quietly. "Not murder." (s. 286)

Sarjan romanttiset juonenkäänteet ovat olleet tosi kutkuttavia, vaikka ikuinen kolmiodraama välillä kyllästyttääkin. Carter-Allie-Sylvain-draaman lisäksi Cimmeriassa syntyy myös muita yllättäviä romansseja, joista viimeisin saa Allien hetkeksi taantumaan hyvin lapselliselle, kiukuttelevan teinin tasolle. Hän kun on viimeinen, joka saa tietää romanssista.

You didn't tell me. She imagined shouting those words at her. Why didn't you tell me? Did you really think something like that would change our frienship? Don't you know me at all? (s. 240)

Olen harmitellut tätä jo aiemmin ja harmittelen yhä: voi kunpa sarjan kaikki osat olisi aikoinaan käännetty suomeksi! Tällaisia tytöille suunnattuja YA-jännärisarjoja, joissa ei ole tippaakaan fantasian tai scifin elementtejä, ei ole kovinkaan monta. 

Saadaanko Carter elävänä takaisin? Miten käy Cimmeria Academyn? Endgame päättää jännitystä pursuavan sarjan mielestäni hyvin onnistuneesti. Loppu jää himpun verran avoimeksi, joten lukijan mielikuvitus saa täydentää loput. Rakastan onnellisia loppuja, joihin jää kuitenkin kytemään pienoinen epävarmuuden siemen. 

Arvosanani 4,5

Tämä kirja on omasta hyllystäni.

 

Muissa blogeissa:

Haaveena kirjailija ura 

Curiosity Killed the Bookworm 

A Heart Full of Books

Mollyeyablog 

 

Lisään kirjan seuraaviin lukuhaasteisiin;

Helmet: 7. Kirjassa on kaveriporukka

Booklist Queen: You own but haven't read

Vahvat naiset: Kirja jossa nainen pärjää miesten maailmassa

Popsugar: A dark academia book


Samantyylistä luettavaa:  

Langennut-sarja: Lauren Kate
 (sisäoppilaitos, goottihenkisyys, kolmiodraama)
(paniikkikohtaukset)
(paniikkikohtaukset)

2 kommenttia:

Kaarin kirjoitti...

Eikös tästä puutu se viimeinen kirja arvio? Oli todella mielenkiintoista lukea näitä, olen lukenut vain suomennetut versiot ja olen todella harmistunut kun viimeisiä ei suomennettu...

Heidi P kirjoitti...

Moi Kaarin,

kyllä vain puuttuu. Kyseinen kirja odottelee hyllyssäni, mutta jostain syystä tauko on venynyt pitkähköksi. Kiitos muistutuksesta, pitäisi lukea tämä sarja loppuun :)