torstai 4. tammikuuta 2018

Kirjapöllön kevätsuunnitelmat

Kirjavuoteni 2018 on alkanut lomaillen, akkuja ladaten ja kirjoja lukien, mutta myös tulevaa lukemistoa suunnitellen. Otetaanpa pieni ennakkokatsaus Kirjapöllön huhuiluja -blogin kevääseen ja lukusuunnitelmiin.

Kuva: Pixabay

Kirjakevät 2018

Parasta uuden kauden aloituksessa on kirjakatalogien selaus ja lukemisten suunnittelu. Mieli ihan hykertelee, kun huomaa tulossa olevan lempisarjaansa  jatko-osan, lempikirjailijansa kirjan tai jotain ihan uutta. Olo on odottavainen, innostunut ja jopa jännittynyt. Edessä on taas mahtava kirjakevät.

Tuttuun tapaan blogini vasemmassa palkissa on nätissä aikajärjestyksessä ne kirjat, joita odottelen luettavaksi. Listaan tähän kuitenkin vielä kirjat.

Nuorten(aikuisten)kirjat

Loukkupoika: Nonna Wasiljeff. Otava.

Auggie ja minä - kolme Ihme-tarinaa: R.J. Palacio. (Ihme #1,5) WSOY.

Kruunu: Kiera Cass (Valinta #V) Pen & Paper.

Heittäydy, jos uskallat: Estelle Maskame. Gummerus.

Girl Online omillaan: Zoe Sugg. (Girl Online #3)WSOY

Keskiyön kruunu; Sarah J. Maas. (Lasipalatsi #2) Gummerus.

Viallinen: Cecelia Ahern. (Viallinen #1) Gummerus.

Mirror, mirror: Cara Delevingne. WSOY.

Lasilapset: Kristina Ohlsson. WSOY.

Samaa verta: Gena Showalter. (Tiimalasi #2) HarperCollins Nordic

Beta. Sensored Reality: Anders Vacklin & Aki Parhamaa. (Sensored Reality #1)Tammi.

Yksi kevät: Laura Lähteenmäki. WSOY.

Noitakirja: Anne Leinonen. (Kirjanoita #2) WSOY.

Yksi: Sarah Crossan. S&S.

Mitä tytön täytyy tehdä: Holly Bourne. (Normaali #3) Gummerus.

Pakenijat: K.K. Alongi. (Kevätuhrit #3) Otava.

Tyttösi sun: Meredith Russo. Karisto.

Veden vallassa: Sini Helminen. (Väkiveriset #3) Myllylahti.

 Tuhat kerrosta - Huipulla: Katharine McGee. (Tuhat kerrosta #2) Otava 

Aurinko = tähti: Nicola Yoon. Tammi.

Tulen perillinen: Sarah J. Maas. (Lasipalatsi #3) Gummerus

Täydellinen: Cecelia Ahern. (Viallinen #2) Gummerus 

Ylenemisen kaivo: Brandon Sanderson. (Usvasyntyinen #2) Jalava 


Aikuisten kirjallisuus

Miss you: Kate Eberlen. Gummerus.

Synninkantajat: Pauliina Rauhala. Gummerus.

Armada: Ernest Cline. Gummerus.
Kirjapöllön viisi odotetuinta:
Viallinen: Cecelia Ahern.

Uuden sarjan aloittaminen on aina yhtä kiehtovaa, varsinkin, kun kyseessä on rakastamani genre, dystopia. Uteliain mielin odotan, mitä sarja tulee pitämään sisällään. Myös jatko-osa Täydellinen  tulee kesällä, joten sitä ei tarvitse kauaa odotella.
Synninkantajat: Pauliina Rauhala.

Olin niin vaikuttunut Rauhalan Taivaslaulusta, että olen odottanut hänen toista romaaniaan kuin kuuta nousevaa. Hän kirjoittaa niin kauniisti ja koskettavasti.
Mitä tytön täytyy tehdä: Holly Bourne.

Bournen Normaali-sarjan kaksi ensimmäistä osaa ovat olleet varsinaisia lukusukkuloita, jotka ovat niin naurattaneet kuin mietityttäneetkin minua. Romantiikkaa ei ole myöskään unohdettu tässä mainiossa sarjassa.
Keskiyön kruunu: Sarah J. Maas

Lasipalatsi-sarjan ensimmäinen osa ei tuottanut minulle niin suurta innostusta kuin olin toivonut, mutta minulle on vakuutettu, että sarja paranee edetessään. Niinpä odotukseni ovat korkealla toisen osan suhteen. Kolmannella osalla Tulen perillinen meitä hemmotellaan jo kesällä.Aurinko=tähti: Nicola Yoon.

Yoonin Kaikki kaikessa oli viime kevään parhaimmistoa YA-kirjojen saralla, joten samaa tyyliä odotan tältäkin kirjalta.

Lastenkirjojen arvostelun jätän tarkoituksella blogistani, vaikka niitä luenkin paljon lasteni kanssa. Tyttäreni perusti avustuksellani oman kirjablogin nimelta Hirnumisia kirjan sivuilta, jossa hän kirjoittaa lukemistaan hevoskirjoista. Poikani taas ei ole enää ollut kovin innostunut yhteisistä kirja-arvioista, joten on aika jättää ne vähemmälle. Saatan silti vielä joskus blogata jostain todella kiintoisasta lastenkirjasta, mutta tällä hetkellä aion painottaa entistä enemmän nuortenkirjallisuuden esittelyyn.

Oikeaan sivupalkkiin saattaa vielä tupsahdella myöhemmin keväällä joitain kirjoja, joita aion lukea, joten tilanne voi vielä hieman elää.

Kuva: Pixabay


Lukuhaasteita keväälle 2018

Olen päättänyt rajoittaa lukuhaasteisiin osallistumista, mutta muutamiin aion kuitenkin osallistua:

Kirjabloggaajien klassikkohaasteen osaa 6 minä itse emännöin, joten siihen aion luonnollisesti ottaa osaa.

Nipvet-blogin Novellihaasteessa olen yhä mukana, se kestää vielä 24.6. saakka.

Reader, Why did I marry him -blogi jatkaa Runohaastetta tämänkin vuoden, joten aion jatkaa blogini Runosunnuntai-perinnettä aina silloin tällöin.

Helmet-haasteessa olen tietenkin mukana.

Hurja Hassu Lukija -blogissa on koko vuoden kestävä Sarjakuvahaaste, johon lähden kokeilevasti mukaan. Niinpä blogissani saattaa olla välillä sarjakuvapostauksiakin.

Blogistanian kirjallisuuspalkinnot 2017

Aion antaa ääneni nyt kolmatta kertaa bloggaajien omassa kirjallisuuspalkintoäänestyksessä.


Blogistanian Finlandia 2017

Blogistanian Finlandia 2017 -palkinto nostaa esille kirjabloggaajien arvostamia kotimaisia kirjoja. Äänestys koskee vuonna 2017 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia ja runokokoelmia sekä sarjakuvia.

Blogistanian Finlandia -äänestys järjestetään seitsemättä kertaa. Aiemmin on palkittu Minna Rytisalon Lempi (Gummerus, 2016), Laura Lindstedtin Oneiron (Teos, 2015) Anni Kytömäen Kultarinta (Gummerus, 2014), Pauliina Rauhalan Taivaslaulu (Gummerus, 2013), Aki Ollikaisen Nälkävuosi (Siltala, 2012) ja Katja Ketun Kätilö (WSOY, 2011).

Finlandiaa emännöi Hurja Hassu Lukija -blogi.


  Blogistanian Globalia 2017

Blogistanian Globalia 2017 -palkinto nostaa esille bloggaajien arvostamia käännöskirjoja. Äänestys koskee vuonna 2017 Suomessa julkaistua, suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä, alun perin ulkomailla ilmestynyttä kaunokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia.

Blogistanian Globalia -äänestys järjestetään seitsemättä kertaa. Aiemmin on palkittu Sadie Jonesin Kotiinpaluu (2016 Otava, suom. Marianna Kurtto), John Williamsin Stoner (2015 Bazar, suom. Ilkka Rekiaro) Kate Atkinsonin Elämä elämältä (Schildts & Söderströms 2014, suom. Kaisa Kattelus), Haruki Murakamin 1Q84 (Tammi 2013, suom. Aleksi Milonoff), Gaute Heivollin Etten palaisi tuhkaksi (WSOY 2012, suom. Päivi Kivelä) ja Sarah Watersin Vieras kartanossa (Tammi 2011, suom. Helene Bützow).

Globaliaa emännöi Oksan hyllyltä -blogi. 

 Blogistanian Kuopus 2017

Blogistanian Kuopus 2017 -palkinto nostaa esille bloggaajien arvostamia lasten- ja nuortenkirjoja. Äänestys koskee vuonna 2017 Suomessa julkaistua suomen-, ruotsin- ja saamenkielistä sekä näille kielille käännettyä lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Ehdolle voi asettaa kustantajien lasten- ja nuortenkirjoiksi määrittelemiä teoksia: romaaneja, novellikokoelmia, runokokoelmia ja sarjakuvia. Lasten tietokirjoista äänestetään Blogistanian Tieto -kategoriassa.

Blogistanian Kuopus -äänestys järjestetään kuudetta kertaa. Aiemmin on palkittu Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin (Otava, 2016), Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä (WSOY, 2015), Jenna Kosteen (Kostet) Lautturi (Robustos, 2014), Aino ja Ville Tietäväisen Vain pahaa unta (WSOY, 2013) ja Annukka Salaman Käärmeenlumooja (WSOY, 2012).

Blogistanian Kuopusta emännöi Yöpöydän kirjat -blogi.
Blogistanian Tieto 2017

Blogistanian Tieto 2017 -palkinto nostaa esille kirjabloggaajien arvostamia tietokirjoja. Äänestys koskee kotimaisia vuonna 2017 julkaistuja tietokirjoja sekä vuonna 2017 suomeksi, ruotsiksi tai saameksi käännettyä tietokirjallisuutta. Ehdolle saa asettaa tietokirjallisuuden lisäksi myös esseekirjallisuutta, elämäkertoja, asiaproosaa, pamfletteja ja erilaisia oppaita. Myös lasten tietokirjoista äänestetään tässä kategoriassa.

Blogistanian Tieto -äänestys järjestetään viidettä kertaa. Aiemmin on palkittu Mari Mannisen Yhden lapsen kansa - Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret (Atena, 2016), Bea Uusman Naparetki – Minun rakkaustarinani (Like, 2015, suom. Petri Stenman) Minna Maijalan Herkkä, hellä, hehkuvainen – Minna Canth (Otava, 2014) sekä Tuula Karjalaisen Tove Jansson – Tee työtä ja rakasta (Tammi, 2013).

Blogistanian Tietoa emännöi Hannan kirjokansi -blogi.

Bloggaajat julkaisevat antamansa äänet blogeissaan sunnuntaina 4.2.2018 klo 10.00. Tulokset julkaistaan emäntäblogeissa maanantaina 5.2.2018 klo 10.00.
Tarkemmat äänestysohjeet löytyvät emäntäblogeista. Minä aion äänestää kaikissa kategorioissa.

 Kirjapöllön huhuiluja 4 vuotta

Helmikuun alussa blogini täyttää neljä vuotta, joten luvassa on taas tuttuun tapaan synttäriarvonta.

2 kommenttia:

Kia/ Luetaanko tämä? kirjoitti...

kiinnostava kirjalistaus, jossa on jokunen minunkin listaltani löytyvä kirja. Tänä keväänä yritän pitää lukusuunnitelmat maltillisina, jotta ehdin varmasti blogata kaikista.

Oikein mukavaa kirjavuotta 2018!! :)

Heidi P kirjoitti...

Kia, niin minäkin yritän, mutta hups, silti listasin melko monta kirjaa taas kerran...

Mukavaa kirjavuotta sullekin!