Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

maanantai 1. elokuuta 2016

Tepsu joutuu pulaan: Holly Webb.

Tepsu joutuu pulaan: Holly Webb. Suomentanut Tuula Syvänperä. Kuvittanut Sophy Williams. Karisto 2016. Lastenkertomus. 116 sivua.


Englanninkielinen alkuteos (2008): Timmy in Trouble

"Katie on onnensa kukkuloilla, kun isä ja äiti lupaavat hänelle koiranpennun. Ja kun hän sitten näkee ensi kerran touhukkaan Tepsun, hän on aivan varma, että koko perhe rakastuu pentuun. Mutta Katien sisko Jess on huolestunut siitä, kuinka Minni-kissa suhtautuu tulokkaaseen. Katie uskoo, että lemmikeistä tulee hyvät ystävykset, mutta kaikki ei mene ihan nuottien mukaan. Aina kun Tepsu yrittää leikkiä Minnin kanssa, Minni kavahtaa ja Tepsu tuntee olevansa pulassa. Miksei Minni halua Tepsun kaveriksi?"

Muita Holly Webbin eläinaiheisia kirjoja:

Salaperäinen Sissi, 2016
Vili eksyksissä, 2015
Samu, varastettu koiranpentu, 2015
Pepe, punainen tallikissa, 2015
Viisas pikku Nappula, 2014
Misu tahtoo ystävän, 2014
Yksinäinen Allu, 2012
Pörrö lumipyryssä, 2012
Pörrö, eksynyt kissanpentu, 2010
Max, pikku karkulainen, 2010
Oma arvio:

Tuntui hassulta ruveta lukemaan keskellä kuuminta kesää talvista, ajallisesti joulun kynnykselle sijoittuvaa tarinaa, mutta mikäpäs siinä.  Luimme tämän kirjan yhdessä kahdeksanvuotiaan tyttäreni ja kuusivuotiaan poikani kanssa. Olemme lukeneet tyttäreni kanssa aiemmin muutamia Holly Webbin kirjoja, ja meitä miellyttää se, että pääosassa on aina joko söötti koiran- tai kissanpentu. Kansikuvat ovat kaikissa houkuttelevan suloisia.

Tepsu kertoo pulaan kertoo opettavaisen tarinan siitä, miten asioille täytyy antaa aikansa ja edetä hitaasti askel kerrallaan, jotta pitkään talossa asunut kissa hyväksyy uuden koiranpennun saman katon alle. Sopeutumisvaikeudet aiheuttavat myös ikävän särön siskosten väleihin, joka onneksi paranee kirjan lopussa. Poikani mielestä se oli kirjan ihanin kohta, kun tytöt näyttivät taas iloisilta toisilleen.

Vaikka Katie-tyttö on läpi tarinan mukana, on Tepsu lasteni mielestä kirjan ehdoton päähenkilö. Myös Minni-kissa on kuulemma söpö. Kirjan kauniit mustavalkokuvitukset ovat mieluisia, mutta tyttö olisi toivonut niihin vielä värit, niin ne olisivat olleet täydellisiä.

Tarinassa päästiin vaikeuksien kautta voittoon, kun Tepsu-koiran karkoittama Minni-kissa löytyy ja hyväksyy viimein Tepsun viereensä nukkumaan. Lapsiani miellytti kovasti tämä onnellinen loppu. Heistä ikävintä oli, kun Tepsu repi Minni-kissan lempipeiton, joten oli helpotus, että Katie osti uuden Minnille joululahjaksi.

Vaikka nämä Holly Webbin kirjat loppuvat aina ihanan onnellisesti ja niissä on aina söpö lemmikkieläin pääosassa, toistavat ne ehkä minun makuuni hiukan liikaa samaa kaavaa ja sisältävät väliin turhaa toistoa. Uskon silti, että nämä menevät eläinrakkaille alakoululaisille kuin kuumille kiville.

Tepsu joutuu pulaan sisältää mukavaa joulunodotusta, sisarusten välistä eripuraa ja pieniä pettymyksiä Katielle, joka ei olisi voinut kuvitella, kuinka pienen koiranpennun sopeuttaminen uuteen kotiin ei olekaan niin mutkatonta.

Lasteni arvio kirjasta:

Tyttö:
Poika:Minun arvosanani: 3,5

Tämä kirja on arvostelukappale, kiitos kustantajalle.

Ei kommentteja: