tiistai 16. helmikuuta 2016

Firebird-trilogy: Claudia Gray

A Thousand Pieces of You: Claudia Gray. HarperCollins 2014. Ei suomennettu.
"Marguerite Caine's physicist parents are known for their groundbreaking achievements. Their most astonishing invention, called the Firebird, allows users to jump into multiple universes—and promises to revolutionize science forever. But then Marguerite's father is murdered, and the killer—her parent's handsome, enigmatic assistant Paul— escapes into another dimension before the law can touch him.

Marguerite refuses to let the man who destroyed her family go free. So she races after Paul through different universes, always leaping into another version of herself. But she also meets alternate versions of the people she knows—including Paul, whose life entangles with hers in increasingly familiar ways. Before long she begins to question Paul's guilt—as well as her own heart. And soon she discovers the truth behind her father's death is far more sinister than she expected.

A Thousand Pieces of You explores an amazingly intricate multi-universe where fate is unavoidable, the truth elusive, and love the greatest mystery of all."


Oma arvio:

Olenko maininnut sitä, kuinka mahtava juttu on se, että olen löytänyt bloggaamisen myötä samanhenkisiä lukijoita kuin minä ja heidän avullaan sellaisia kirjoja, joita en olisi ehkä muuten huomannut? No, nyt mainitsin!

A Thousand Pieces of You on kirja täynnä sydäntä riipaisevaa romantiikkaa (juuri sellaista, josta pidän) ripauksella scifiä. Päähenkilö Margueriten perheessä on tapahtunut traaginen onnettomuus, kun perheen tiedemiesisän, tohtori Henry Cainen, auto on suistunut jokeen ja tämä on menehtynyt. Syyllinen auton jarrujen peukalointiin uskotaan olevan perheen uskottu tutkimusassistentti, nuori Paul Markov, joka on kuin perheenjäsen ja todella tärkeä henkilö Margueritelle. Paul on vienyt rinnakkaistodellisuuksien välillä matkustamiseen käytettävän Firebird-laitteen mennessään toiseen ulottuvuuteen. 

Firebird on Margueritan isän ja äidin, tohtori Sophia Kovalenkan, kehittelemä laite. Onneksi toinen perheen nuorista tutkimusapulaisista, Theo, jonka kanssa Marguerite flirttailee mielellään, on kehitellyt omin päin omat kappaleensa Firebird-laitteista, ja yhdessä Margueriten kanssa he lähtevät Paulin perään kosto mielessään. 

I hesitated for a moment, thinking of what this meant for my mother. if something went wrong on this trip - if I turned into atomic soup - she would have lost both me and Dad within the space of two days. There wern't even words for that would do to her.

Rinnakkaisulottuvuuksissa matkustaminen tekee tästä kirjasta erittäin jännittävän. Luen ahmimalla kohdan, jossa Marguerite matkustaa ulottuvuuteen, jossa hän on venäläisen  tsaarin tytär, hänen kuninkaallinen korkeutensa ja herttuatar Marguerite. Hänen oma vartijansa, luutnantti Paul Markov, kiehtoo Margueritea etäisellä läsnäolollaan, ja heidän suhteensa eteneminen kiihkeäksi rakkaudeksi on ihanan kutkuttavaa luettavaa. 

 "You are not my Marguerite. And yet - you are. This essential thing yous share - your soul - that is what I love." Paul's smile is sadder and more beautiful than I have ever seen before. "I would love you in any shape, in any world, with any past. Never doubt that."

Siirryttyään tämän jälkeen taas uuteen ulottuvuuteen, Marguerite huomaa, että hänen oma Paulinsa on ihan yhtä kiehtova kuin luutnantti Markov, mutta tuntee oudolla tavalla pettävänsä häntä. Entä muistaako herttuatar Marguerite viettäneensä hetkiä luutnantti Markovin kanssa, kun "oikea" Marguerite on poistunut hänen kehostaan?

Tämä kirja on ennen kaikkea ihastuttavan romanttinen ja viihdyttävä tarina, johon oman ripauksensa tuo scifiosuus rinnakkaistodellisuusmatkustuksineen, kuten moderniin Lontooseen ja vedenalaiseen tutkimuskeskukseen. Lopussa on yllättäviä käänteitä, onnellisia sattumia ja ihania kohtaamisia. Minä todellakin ihastuin tähän (ja Paul Markoviin!)

Kirjan toinen osa, vuonna 2015 ilmestynyt Ten Thousand Skies Above You, on tilauksessa kotikaupunkini kirjaston kokoelmiin, ja kunhan saan se käsiini, jatkan mielelläni tämän trilogian lukemista!

Arvosanani 5-

Tämän kirjan lainasin kirjastosta.

Muita samantyyppisiä kirjoja/sarjoja: 
Kerstin Gier: Rakkaus ei katso aikaa -trilogia
Kat Falls: Veden alla -sarja

Muissa blogeissa:
Todella vaiheessa
Yöpöydän kirjat
Notko, se lukeva peikko
Kirjasirkus
 
      
4 kommenttia:

Niina T. kirjoitti...

Minäkin hehkutan (aina kun saan tilaisuuden) blogiyhteisön ihanuudesta: Kun löytää samanhenkisiä ihmisiä, jotka ymmärtävät kiihkeän suhtautumisen kirjoihin ja lukemiseen.

Löysin tämän Grayn kirjan aikoinaan Notkopeikon blogista ja pyysin sitä hankittavaksi kirjastoomme. Aivan ihana teos! Minäkin hurmaannuin puukudraama-kohdassa, siis tsaarin hovissa. Mahtavaa, että sen jatko-osakin on hankittu nyt kokoelmiin. Minäkin nimittäin laitoin siitä pyynnön. En malta odottaa, että pääsen lukemaan sen.

Heidi P kirjoitti...

Niin siis odottelen sitä sinun pyytämää jatko-osaa kirjaston kokoelmiin, en sentään alkanut hiillostaa kirjastoa uudella pyynnöllä, kun tiesin sinun pyytäneen jatkoa :) Nyt vain jänskätään, milloin kirja tulee lainattavaksi..

sinidean kirjoitti...

Oi että, nyt kuulostaa pahasti siltä, että tämä menee lukulistalle. ;) Kiitos tästä kirjavinkistä! Ja blogistasi noin yleensäkin. Kirjamakumme menevät aika hyvin yksiin, joten tulen tänne usein kurkkaamaan lukuvinkkejä. On tosiaan mahtavaa, kun löytää "samanhenkisiä" lukijoita. :)

Heidi P kirjoitti...

Kiitos, Sinidean, kiitoksista :) Kannattaa tosiaan lukea tämä! Kovasti odottelen jatko-osaa...