Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

tiistai 21. heinäkuuta 2015

Jos vielä jään: Gayle Forman


Jos vielä jään: Gayle Forman. Suomentanut Ulla Selkälä. WSOY 2009.

 Englanninkielinen alkuteos (2009): If I stay


"Kauniin omaperäinen, herkkä tarina ensirakkaudesta, perhesiteistä, musiikin voimasta ja valinnoista elämän käännekohdissa.

Rakkaus musiikkiin saattoi 17-vuotiaan Mian yhteen poikaystävänsä Adamin kanssa, mutta nyt se uhkaa myös erottaa heidät. Kaksivuotisen suhteen ylle on kerääntynyt pilviä, kun Mia on päättänyt pyrkiä arvostettuun Juilliardin musiikkiakatemiaan New Yorkiin. Sisäänpääsy merkitsisi muuttoa maan toiselle puolelle, kauaksi Adamista, jonka rockbändi on tekemässä läpimurtoa kotikaupungin musiikkimaailmassa.

Sitten eräänä harmaana talviaamuna Mia lähtee perheensä kanssa ajelulle, ja yhdessä ohikiitävässä hetkessä mikään ei ole enää ennallaan. Hän herää onnettomuuspaikalta ja huomaa seuraavansa tapahtumia ulkopuolisena ja näkymättömänä, vailla fyysistä kipua. Musertavan menetyksen edessä Mian on tehtävä päätös, jossa ei ole kyse ainoastaan hänen tulevaisuudestaan, vaan koko elämästään."

Oma arvio: 

Odotin tämän kirjan koskettavan minua ja herättävän minussa suuria tunteen purkauksia. Toisin kävi. Loppuvaiheilla koin pieniä surun tuntemuksia, mutta muuten pysyin melko kylmänä tarinalle ja sen henkilöille. Mia vaikutti hauraan herkältä ja kiltiltä tytöltä, ja ehkä siinä olikin kompastuskivi -  en pidä hauraan herkistä ja kilteistä tytöistä. Adamiinkaan en mitenkään erityisemmin kiintynyt enkä rakastunut. Hän kyllä on tarinan symppis poikaystävä, joka osaa olla liikuttava Mian sairaalasängyn vierellä, mutta en ehtinyt saada hänestä kunnollista otetta tarinan myötä. Mian musisoivat vanhemmat ovat tarinan parasta antia.

Jos vielä jään on kuitenkin kaunis tarina eikä tässä ole mitään kamalan huonoakaan. Odotin vain sen iskevän minuun kovemmin.  Kirjasta on tehty elokuva vuonna 2014, jonka haluan ehdottomasti katsoa!

Arvosanani tälle kirjalle on 4-

Tämän kirjan lainasin kirjastosta.
 Juhuu, sain kirjankansibingooni ensimmäisen pystyrivin!

Ei kommentteja: