torstai 11. kesäkuuta 2015

Kesä on lukemisen kulta-aikaa!

Tämä kesän alku ei ole antanut kovin hyviä edellytyksiä jokakesäiselle lempiharrastukselleni - ulkona lukemiselle. Siinä on oma viehätyksensä, kun yritän siristellen lukea auringonvaloa heijastavia sivuja, sulkea lasten leikkien äänet pois ja hätistellä sääskiä/paarmoja/amppareita/mäkäisiä pois kimpustani. Tuulenpuuskan sattuessa saan pitää kaksin käsin sivuista kiinni, etteivät ne käänny omia aikojaan, ja helteellä taas pitää huolehtia jatkuvasta nesteytyksestä. Äkillisen sadekuuron sattuessa pitää siirtyä katoksen alle, ja auringon porottaessa täytyy välillä siirtyä sisätiloihin viilentymään. Nyt ei siis tämä harrastus tule vielä kuuloonkaan, sillä täällä Oulussa on ollut riemunamme maailman hyytävin tuuli.

En minä kuitenkaan aikonut jatista säästä. Ajattelin kertoa kuulumisia ja väläytellä, mitä kirjoja minulla on lukua odottamassa (sisällä tai ulkona). Tämänhetkinen työni kirjastossa päättyy ensi viikolla, ja sitten minulla on aikaa lukea päivisinkin. Jotta nenä ei olisi kuitenkaan kirjassa koko aikaa, on meillä toki suunnitteilla muutakin puuhaa lasten kanssa - puistoilua, pyöräretkiä, kyläilyä, shoppailua...

Tällä hetkellä minun  hyllyssäni on nämä lukemattomat kirjat:Olen lukemassa tällä hetkellä:

- Elina Rouhiainen: Uhanalainen - Susiraja 2 (kirjastolaina)

- Kerstin Gier: Lupaus - Unien ensimmäinen kirja (arvostelukappale)

- J.R.R. Tolkien: Taru Sormusten herrasta (kirjastolaina)


Lukua odottavat seuraavat kirjat:


- Elina Rouhiainen: Jäljitetty -Susiraja 3 (kirjastolaina)

- Margaret Atwood: Uusi maa (arvostelukappale)

- Jyrki Heikkinen, Reijo Kärkkäinen, Jyrki Nissinen, Pentti Otsamo, Jope Pitkänen ja Petteri Tikkanen: Minna & miehet - Minna Canthia sarjakuvina ( lahja ystävältäni)

- Hanna Koljonen: Sokerihullu (sarjakuva, lahja ystävältäni)

- Lea Patinen: Lykanthrophia (arvostelukappale)

- Douglas Preston: Isku (lainassa isältäni)

- Becca Fitzpatrick: Black ice (oma ostos)

- Gayle Forman: Jos vielä jään (kirjastolaina)

Enköhän minä näillä pärjää? Voi olla, että osa jää yhä lukematta, ja lisään kirjahyllyyni jotain muutakin tälle kesälle. Tilanteet elää :)

Kaikista suurin haaste minulle on tuo Taru Sormusten herrasta -järkäleen lukeminen. Olen osallistunut sillä Klassikko-haasteeseen (klikkaa, jos haluat tietää lisää), sillä minua on aina vaivannut, etten ole lukenut moista fantasiaklassikkoa. Minulla on aikaa lukea se heinäkuun loppuun saakka, mutta etenen tosi hitaasti sen kanssa. Jos tilanne näyttää todella pahalta, tyydyn siihen, että luen vain ensimmäisen osan.

Mitäs teidän kirjakesään kuuluu? Elääkö teidän kirjahyllynne vai pitäydyttekö tarkasti suunnitelmissanne?

Toivotan kaikille (säästä huolimatta) oikein rentoa kesää!

9 kommenttia:

Elegia kirjoitti...

Komea kirjapino, josta osan tunnistan kun taas osa on minulle toistaiseksi täysin tuntemattomia. Tutuimpia lienevät Atwood (jota en kuitenkaan ole lukenut) ja Taru sormusten herrasta, jota en myöskään ole lukenut. Elokuvana olen katsonut ja siitä pidin. Luulen, että kirja(t) jää minulta lukematta. Pakko karsia jostain. :)

Ai niin, klassikkohaaste! Onneksi siihen on vielä aikaa ja valitsin ovelasti ohkaisen kirjan (Joseph Konrad: Pimeyden sydän), jonka olen kuitenkin jo pitkään halunnut lukea, mutta en vain ole tullut lukeneeksi. Noin muuten kesäkirjapino elää ja voi hyvin eli paisuu paisumistaan. Tuntuu, että koko ajan jostain ilmaantuu kiinnostavia kirjoja!

Mukavaa kesän jatkoa sinullekin ja toivottavasti säät alkavat hiljalleen suosia sielläkin. Täällä pitelee mukavia ilmoja eli ulkonakin tarkenee lukea. :)

Ps. Rapsutus suloiselle kissalle! <3

Heidi P kirjoitti...

Olisinpa minäkin älynnyt valita ohuen klassikon ;)

Krista / Lukutoukan kulttuuriblogi kirjoitti...

Minäkin odotan että pääsen lukemaan ulos! Vielä ei ole oikein ollut hyviä parvekeluku päiviä, mutta ehkä niitä vielä tulee. :) Toivottavasti piankin! Minua kiehtoo Atwoodin kirja pinoistasi, mutta en ole vielä lukenut Herran tarhureitakaan, joten se saa vielä odottaa. Klassikkohaasteeseen aion tarttua heinäkuussa, minun kirjani on kesään sopivaa Jane Austenia. :)

Heidi P kirjoitti...

Minun täytyy tunnustaa, etten ole lukenut Atwoodia koskaan aikaisemmin, sillä yleensäkin aikuisten scifit ja dystopiat on minulle ihan vieraita. Vaikka Uusi maa on trilogian kolmas osa, ajattelin poiketa totutusta ja lukea sen, vaikken ole lukenut ensimmäisiä osia.
Jane Austen on kyllä parasta mahdollista kesälukemista, Krista!

Ulla kirjoitti...

Vihdoin löysin sinun blogisi. Ihana tuo sinun katti. Olen lukenut paljon Atwoodia, mutta tuo scifi ja dystopia kangertelee. Kuinka pahana pidät uusinta? Pitää lukea nuo kaksi aiempaakin, onneksi majailevat hyllyssä.. Orjattaresi kyllä ihastutti minua.

Heidi P kirjoitti...

Tervetuloa, Ulla! Aatsu-mummo on kyllä oikein herttainen katti.
En ole vielä ehtinyt aloittaa tuota Atwoodin kirjaa, joten en osaa sanoa siitä vielä mitään. Jos tykästyn, saatan tarttua muihinkin kirjailijan tuotoksiin.

Linnea / kujerruksia kirjoitti...

Lupaavan näköinen kirjavalikoima kesäksi! Minun kesäsuunnitelmani lukemisten suhteen ovat vielä aika auki, klassikkohaasteeseen tosin aion lukea Linnan Täällä Pohjantähden alla -trilogian. Rouhiaisen Susiraja-kirjat olisivat kyllä varmasti myös hyvää kesäluettavaa.

Ei täällä Helsingissäkään ole muuten voinut vielä pahemmin lukea ulkona, hirveä tuuli ja sadekuuroja ulkona. Mutta josko heinäkuussa viimeistään. Hyviä lukusäitä Ouluun!

Heidi P kirjoitti...

Kiitos samoin, Linnea! Vaikuttava on myös sinun klassikkohaastekirjasi :)

Villis / Villasukka kirjahyllyssä kirjoitti...

Tolkienin TSH on minullakin lukematta, trilogiajärkäle on kiltisti odottanut hyllyssä lukuvuoroaan jo useamman vuoden. Ajattelin kuitenkin lukea ensin Tolkienin Silmarillion -teoksen, sen voisikin ottaa nyt kesällä lukuun. En ole varsinaisia kesälukusuunnitelmia tehnyt, mutta olen hamstrannut kirjastosta mm. J. R. Wardia, Hannu Väisästä, Sirpa Kähköstä, Peter Franzénia ja Kirsti Ellilää. Omasta hyllystä aion lukea lähiaikoina ainakin ikiusosikkiani Stephen Kingiä, Kalle Päätaloa ja Susan Fletcheriä. Aion kuitenkin valita lukemiseni fiiliksen mukaan :) Toivottavasti niitä ulkonalukusäitä tulisi mahdollisimman paljon :)