Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Ihon alaiset: Anu Holopainen

Ihon alaiset: Anu Holopainen. Karisto 2015."Tämäkö on tulevaisuuden kauneusihanne?

Ihon alaiset on kylmäävä kuva tulevaisuudesta, joka ei ehkä ole kaukana. Moderni ja monipuolinen tarinakooste – blogikirjoituksia, nettipostauksia, tv-katkelmia – on suositun fantasia- ja scifikirjailijan uusi vahva näyttö.

JARAN on odotettava vuosi ennen kuin hän voi itse päättää ulkonäkönsä muokkauksesta. INKAN pitää vielä miettiä, mitä hän todella haluaa. MATIAS vihaa muokkauksia ja joutuu elämään vihollisten keskellä. PLASTIKPRINCESS tietää miten hankkia rintaimplantit, vaikkeivät rahat ja ikä riitäkään.

Täyteläisiä huulia, virheettömiä kasvoja, animehahmoja ja Barbie-lookia. 17-vuotias Jara elää ympäristössä, jossa lähes jokaisen ulkonäköä on muokattu ja jossa hänen itsensä on elettävä vanhempien vaatimuksesta luomuna.

Mutta sitten Jara pääsee kesätöihin Helsinkiin, ja taivas tuntuu aukeavan: rahaa, rakkautta ja lähestyvä täysi-ikäisyys, joka takaa päätäntävallan omaan kehoon. Mutta suureen kaupunkiin mahtuu myös anarkisteja ja toisinajattelijoita. Koko elämä voi muuttua hetkessä – eikä aina siten kuin haluaa."

Oma arvio: Aivan mainio rakenne tässä kirjassa! Blogikirjoitukset sun muut rytmittivät kivasti lukemista ja monen henkilön tarina linkittyi loppua kohti tavalla tai toisella yhteen. Päähenkilö Jara vaikutti alussa ärsyttävän pinnalliselta muokkauspakkomielteineen, mutta hänestä tuli esiin kirjan edetessä muitakin puolia tavatessaan Inkan.

Melko raadollista oli tarinan nuorten elämä, ja muokkauksia saadakseen he olivat valmiita kyseenalaisiinkin keinoihin. Tarinassa oli henkilöinä ääripäitä: muokkauksista kieltäytyviä luomuilijoita, kehoaan muokanneita tai siitä kovasti haaveilevia sekä muokkauksia vastustavia aktivisteja. Bloggaaja PlastikPrincessin tarina jäi ikävästi kaihertamaan mieltäni. Kirjan loppu oli surullinen, mutta onnistunut. Arvosanani kirjalle 4+

Tämä kirja on arvostelukappale, kiitokset kustantajalle! 

1 kommentti:

Katja kirjoitti...

Tämä onkin ensimmäinen kirja-arvostelu, jonka olen lukenut tästä kirjasta. :) Varasin tämän omasta kirjastostani ja odotan kovasti, että pääsen lukemaan!