Vuonna 2018 kuunnellut äänikirjat

Kuuntelen jonkinverran äänikirjoja (lähinnä Bookbeatin, Storytelin ja Elisa Kirjan kautta) lenkkeillessäni, siivotessani, neuloessa ja bussimatkoilla. En tee kuuntelemistani kirjoista laajoja blogiarviota, mutta listaan ne tähän miniarvioiksi.

**************

He eivät tiedä mitä tekevät: Jussi Valtonen. Lukija Jukka Pitkänen. Kesto 25 h 55 min. Tammi 2014.

Kuuntelin tämän Bookbeatin kautta kahden kuukauden aikana. Pitkänen on lukijana todella mainio ja miellyttävän kuuloinen. Itse kirja on moniulottoinen ja upea, dystopissävytteinen tarina. Pidän siitä, miten luontevasti tarinat kytkeytyvät sekä Suomeen että Yhdysvaltoihin. Kirjan tarina pisti minut pohtimaan sitä, mihin digitaalinen maailmamme on menossa. 

Arvosana 5
Nainen junassa: Paula Hawkins. Suomentanut Oona Timonen. Lukija Leena Pöysti. Kesto 11 h 36 min. Otava 2015

Kuuntelin tätä melko kauan, yli kolmen kuukauden ajan, sillä menetin hetkeksi mielenkiintoni koko tarinaan. Sinänsä tämä on hyvin punottu jännäri, jossa lukija (kuuntelija) alkaa epäillä lähes jokaista, mutta minulla lopahti mielenkiinto siksi, koska menin katsomaan leffan ja näin ollen tiesin kirjan loppuratkaisun. Tyhmä minä. Päähenkilö on välillä turhankin reppana ja onneton, etenkin kirjan alussa, ja hän alkoi käydä hermoilleni, mutta muuten tämä on hyvin ovelajuoninen kirja. Leena Pöysti on hyvä lukija, pidän hänen äänestään ja tavastaan lukea.

Ostin tämän Elisa Kirjan alelaarista.

Arvosana 3,5

Ei kommentteja: