Vuonna 2018 kuunnellut äänikirjat

Kuuntelen jonkinverran äänikirjoja (lähinnä Bookbeatin, Storytelin ja Elisa Kirjan kautta) lenkkeillessäni, siivotessani, neuloessa ja bussimatkoilla. En tee kuuntelemistani kirjoista laajoja blogiarviota, mutta listaan ne tähän miniarvioiksi.

**************

He eivät tiedä mitä tekevät: Jussi Valtonen. Lukija Jukka Pitkänen. Kesto 25 h 55 min. Tammi 2014.

Kuuntelin tämän Bookbeatin kautta kahden kuukauden aikana. Pitkänen on lukijana todella mainio ja miellyttävän kuuloinen. Itse kirja on moniulottoinen ja upea, dystopissävytteinen tarina. Pidän siitä, miten luontevasti tarinat kytkeytyvät sekä Suomeen että Yhdysvaltoihin. Kirjan tarina pisti minut pohtimaan sitä, mihin digitaalinen maailmamme on menossa. 

Arvosana 5
Nainen junassa: Paula Hawkins. Suomentanut Oona Timonen. Lukija Leena Pöysti. Kesto 11 h 36 min. Otava 2015

Kuuntelin tätä melko kauan, yli kolmen kuukauden ajan, sillä menetin hetkeksi mielenkiintoni koko tarinaan. Sinänsä tämä on hyvin punottu jännäri, jossa lukija (kuuntelija) alkaa epäillä lähes jokaista, mutta minulla lopahti mielenkiinto siksi, koska menin katsomaan leffan ja näin ollen tiesin kirjan loppuratkaisun. Tyhmä minä. Päähenkilö on välillä turhankin reppana ja onneton, etenkin kirjan alussa, ja hän alkoi käydä hermoilleni, mutta muuten tämä on hyvin ovelajuoninen kirja. Leena Pöysti on hyvä lukija, pidän hänen äänestään ja tavastaan lukea.

Ostin tämän Elisa Kirjan alelaarista.

Arvosana 3,5


Synkän metsän siimeksessä: Ruth Ware. Suomentanut Oona Nyström. Lukija Mervi Takatalo. Kesto 13 h 15 min. Otava 2017.

Nyt löytyi psykologinen trilleri minun makuuni. Minusta kirjan asetelma on mainio: polttarit syrjäisessä lasipalatsissa, omituinen kaaso, räväkkä Nina, kaunis ja seesteinen tuleva morsian Clare, sarkastinen Tom ja hiukan ressukka Nora, jolle paljastuu ikävä yllätys vasta mökillä. Clare on nimittäin menossa naimisiin hänen nuoruudenaikaisen rakkautensa, Jamesin kanssa, ja tämä tekee Noran olosta polttareissa kiusallisen. Miksi hän on lopulta päätynyt verisenä sairaalaan, ja miksi poliisit kuiskuttelevat oven takana murhasta. Nora ei muista alussa mitään polttariviikonlopun tapahtumista, mutta pikku hiljaa hänen muistinsa alkaa palailla. Tästä on tuloillaan Reese Witherspoonin tähdittämä elokuva. Mervi Takatalo on ihan ok lukija, muttei täysin suosikkini.

Ostin tämän Elisa Kirjan alelaarista.

Arvosana 4,5

Ei kommentteja: