Heidi's bookshelf: read

Heartstopper: Osa 1
Kiss My JUHANNUS
Sydämenmuotoinen kesä
Kiltin tytön murhaopas
Perfect on Paper
Lomalla kaikki on toisin
Kärsimyskukkauuteaddiktio
Stranger Things: The Other Side
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me
10 totuutta ja yksi tehtävä
Punapipoinen poika
Kiss Me - Rakkautta Mykonoksella
Counting Down with You
Laakson linnut, aavan laulut


Heidi's favorite books »

lauantai 28. tammikuuta 2017

Blogistanian kirjallisuuspalkintojen 2016 voittajat

Nyt on laskettu Blogistanian kirjallisuuspalkintoäänestyksen 2016 pisteet.

Avoin verkkoäänestys järjestettiin eilen eli 27. tammikuuta, ja siihen osallistui lähes 50 bloggaajaa. Ehdokkuuksia sai yhteensä 193 kirjaa neljässä eri kategoriassa. Bloggaajat
antoivat ääniä kotimaisille kirjoille Finlandiassa, käännöskirjoille Globaliassa, lasten- ja nuortenkirjoille Kuopuksessa ja tietokirjoille Tiedossa. Tästä linkistä näet minun antamani pisteet.

Vuoden paras kotimainen kaunokirja on Minna Rytisalon Lempi (Gummerus).



Toiseksi tuli Riitta Jalosen Kirkkaus (Tammi) ja kolmanneksi Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin
kaupungista
(Gummerus).


 Globalia-palkinnon voitti Sadie Jonesin Kotiinpaluu (Otava, suom. Marianna Kurtto).

 Toiseksi sijoittui Elena Ferranten Loistava ystäväni (WSOY, suom. Helinä Kangas), ja kolmannen sijan vei Colm Tóibínin Nora Webster (Tammi, suom. Kaijamari Sivill).




Kuopus-palkinnon voittaja on Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin (Otava). (linkki omaan blogiarviooni kirjasta)


Toiseksi tuli Timo Parvelan ja Bjørn Sortlandin Kepler62 Kirja kolme: Matka (WSOY). Jaetulle kolmannelle sijalle sijoittuivat Janne Kukkosen Voro (Like) ja Seita Vuorelan Lumi (WSOY) (linkki omaan blogiarviooni kirjasta).




Tieto-palkinnon voitti Mari Mannisen Yhden lapsen kansa – Kiinan salavauvat, pikkukeisarit ja
hylätyt tyttäret
(Atena).



Toiseksi sijoittui Yuval Noah Hararin Sapiens: ihmisen lyhyt historia (Bazar,suom. Jaana Iso-Markku) ja kolmannelle sijalle äänestettiin Rosa Meriläisen ja Saara Särmän Anna
mennä! Opas hauskempaan elämään
(S&S).


Kuten tuloksista huomaa, yksikään minun äänestämäni kirja ei päässyt tänä vuonna palkintosijoille. Mitä äkkiseltään katsoin, suurin osa pisteyttämistäni kirjoista, olivat saaneet pisteen tai pisteitä vain minulta. Tämä johtunee melko varmasti siitä, että äänestin Globaliassa ja Finlandiassa suurimmalta osin vain spefiä, mikä ei yleensä ääniä saa. Finlandia-voittajasta, Minna Rytisalon Lempi, on ollut paljon pöhinää blogeissa, ja mielenkiinnosta haluaisin vielä lukea sen. Samoin minua kiinnostaa kovasti Globalian voittaja, Sadie Jonesin Kotiinpaluu. Muut Globalia-voittajat ovat minulle ihan outoja. Tieto-sarjan kärkikolmikko on minulle tuttuja silmämääräisesti, mutta koska luen aika vähän ja valikoidusti tietokirjallisuutta, tuskin tartun näihin teoksiin koskaan.

Minulle oli kaikkein vaikeinta ja tuskallisinta valita Kuopus-ehdokkaani, sillä valinnanvaraa on paljon ihan siitä syystä, että luen enimmäkseen lanu-kirjallisuutta. Jos minä itse saisin päättää, nuortenkirjoista ja lastenkirjoista äänestettäisiin ihan omissa kategorioissa (ja lisäksi aikuisten spefille pitäisi olla ihan oma kilpailunsa). Kuopuksen voittajakirja yllättää minut. Vaikka Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin on hieno, ajatuksia herättävä kirja, ei se minusta ole paras vuoden 2016 kirjoista. Myöskään Seita Vuorelan Lumi ei ollut minun kärkijoukossani. Timo Parvelan Kepler-kirjat minulta on lukematta, mutta ne kiinnostavat kyllä, varsinkin kun olen kuullut niistä pelkkää hyvää. Kolmanneksi tullutta Janne Kukkosen Voro-sarjakuvaa yritin viime syksynä lukea, mutten jaksanut keskittyä niin pitkään sarjakuvaan. Hieno teos ja mukava tarina kuitenkin! 

Blogistanian kirjallisuuspalkintovoittajat kukitetaan maaliskuussa. Ilmoitan tarkemman päivämäärän ja paikan lähempänä ajankohtaa. Itse en luonnollisestikaan pääse kukitustilaisuuteen, sillä se järjestetään toisella puolen Suomea. Oikein paljon onnea voittajalle ja nyt ahkerasti lukemaan, sillä tänäkin vuonna ilmestynee loistavaa kotimaista ja käännöskirjallisuutta, joista sitten äänestämme taas ensi vuoden alussa.

5 kommenttia:

Niina T. kirjoitti...

Minun ehdokkaistani ainoastaan Luciferin oppipojat ja Paflagonian perilliset saivat pari ääntä muualtakin (molemmat saivat 5 pistettä). :) Mutta ei se haittaa, mukavaa tuoda esille spefiä, jos joku genreen vähemmän tutustunut löytäisi uutta luettavaa. Ollaan me kirjabloggaajat vaan moniääninen porukka, joka ei lue samoja kirjoja vaan todella kattavasti kirjallisuuden laidasta laitaan. ♥

Heidi P kirjoitti...

Nimenomaan, on mukavaa, että löytyy kaikenlaisten kirjojen ystäviä :) Viime vuonna minun äänestämäni kirjat olivat muidenkin suosiossa (esim. Surunhauras, lasinterävä, Odininlapsi, Kudottujen kujien kaupunki, Yksin Marsissa, Yöperhonen, joten nyt oli lievästi pettynyt olo :D

MarikaOksa kirjoitti...

Minuakin hämmensi Siri Kolun kirjan voitto. Koetin sitä lukea, mutta koin tekstin todella sanomaansa alleviivaavaksi ja lukuintoni lopahti noin puolessa välissä kirjaa. Kirjan teemat ovat toki tärkeitä, mutta käsittelytavan koin epämieluisaksi. Voittajateoksista oikeastaan vain Sadie Jonesin kirja kiinnostaa minua siinä määrin, että aion sen varmuudella lukea. Omatkin ääneni menivät suurelta osin hajaäänien joukkoon, mutta oma maku, paras maku. :D

Jonna / Kirjakaapin kummitus kirjoitti...

Tiedon pistelaskijana hämmästyin sitä, miten laaja kirjallisuuslista oli. Hienoa, että blogeissa luetaan niin paljon erilaisia kirjoja. Tuo Niinan mainitsema Paflagonian perilliset oli niin kiehtova, että se olisi jonain muuna vuonna voinut minun äänestyslistoilleni yltää. Tänä vuonna kisa oli kuitenkin erityisen tiukka.

Heidi P kirjoitti...

Näinhän se on 😊 Totta, KJKOT-kirjaa lukiessa tuli monesti tunne, kuin lukisi opaskirjaa "Näin valmistaudut sukupuolenvaihdosleikkaukseen"